Haber takibindeki İHA muhabirine çirkin saldırı

Haber takibindeki İHA muhabirine çirkin saldırı
İhlas Haber Ajansı Muhabiri Hanifi Güzel, Gaziantep'in Nizip ilçesinde intihar etmek için minareye çıkan şahsın haberini yapmaya çalışırken birkaç kişinin saldırısına...

İhlas Haber Ajansı Muhabiri Hanifi Güzel, Gaziantep'in Nizip ilçesinde intihar etmek için minareye çıkan şahsın haberini yapmaya çalışırken birkaç kişinin saldırısına uğradı. Yüzüne sert bir cisimle vurulan gazeteci Güzel'in dişi kırıldı.

Olay, dün akşam Gaziantep'in Nizip ilçesi Saha Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde meydana geldi. Tahtani Leylek Camisinin minaresine çıkarak intihar girişiminde bulunan Yusuf K.'nin haberini takip eden İHA muhabiri Hanifi Güzel'e Yusuf K.'nin yakınları saldırdı. Yüzüne aldığı darbelerle yaralanan Güzel'in dişi kırılırken, Nizip Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Kılıç, bir kınama mesajı yayınlayarak, İHA muhabiri Hanifi Güzel'e geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kılıç, saldırganların cezalandırılmasını istedi.

Nizip Kaymakamı ve Emniyet Müdürü de, gazeteci Güzel'i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Nizip Gazeteciler Cemiyeti muhabirlere yapılan saldırıları kınadı

Nizip Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Karayılan, muhabirlere yapılan saldırıları kınadı.

Karayılan, “Görevlerini yapana gazetecilere saldırılar affedilemez. Gaziantep'te son iki haftada iki gazeteci saldırıya uğradı. Muhabir Ahmet Atmaca ve Nizip'te İHA muhabiri Hanifi Güzel'e yönelik saldırılar, cezasızlık nedeniyle oluyor. Failler cezasız kalınca bu tür olaylarda artıyor. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyerek acil şifalar dileriz. Nizip Gazeteciler Cemiyeti olarak basın mensuplarına yapılan bu tür çirkin saldırıları kınıyoruz. Bu tür saldırıların son bulmasını ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bu tür olayların vuku bulmaması için, bu saldırıları gerçekleştiren kişiler yargı karşısında mutlaka hesap vermelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.