HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI CİZRE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI CİZRE’DE COŞKUYLA KUTLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez 1 -7 Haziran tarihleri arasında Hayat Boyu Öğrenme Haftası, Halk Eğitimi Merkezlerince düzenlenen...

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez 1 -7 Haziran tarihleri arasında Hayat Boyu Öğrenme Haftası, Halk Eğitimi Merkezlerince düzenlenen etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Cizre Halk Eğitim Merkezi tarafından da kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı el emeği göz nuru eserler, açılan sergiyle birlikte ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. İlçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftasına; kurum amirleri, öğretmenler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Reşit Sevgi, “Hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında da hayat boyu öğrenme kültürünü kazanarak hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkes için eğitim anlayışıyla çıkılan bu yolda, Hayat Boyu Öğrenme Haftası hepimize hayırlı olsun. '' dedi. Hayat boyu öğrenmede en önemli olanı geleneksel okul eğitimi ötesinde, kişinin kendi merakı, ilgisi ve kararlılığıyla her zaman ve her yerde yeni bilgilerle kendini geliştirmek olduğunu ifade eden Sevgi, bu görüş hayat boyu öğrenme kültürüne büyük katkı sunacağını belirtti.

Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdür Yardımcısı Gülşah Çolak ise "Öğrencilerin yıl sonu projeleri hepsi de birbirinden daha güzel ve hepsinde emek var. Pandemi boyunca hiç durmadan bu projeler için çok çalıştık.Kursiyerlerimizin eserlerinden oluşan sergimiz ziyarete açık olup Hayat Boyu Öğrenme Haftamız bir kez daha kutlu ve daim olsun. ”dedi.

Müdür Reşit Sevgi, serginin düzenlenmesinde bizden desteklerini esirgemeyen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürümüz Sayın Yusuf Büyük'e, Şırnak Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan'a, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sayın Davut Sinanoğlu'na, İl Milli Eğitim Müdiremiz Sayın Nazan Şener'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Şahan İke'ye teşekkür ederek gün boyunca sürecek olan etkinliklere vatandaşları davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.