KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA 37 GÖZALTI

KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA 37 GÖZALTI
Şırnak İL Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 12-18 Eylül tarihleri arasında Şırnak Merkez, ilçeler ve Habur Gümrük Kapısı'nda...

Şırnak İL Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 12-18 Eylül tarihleri arasında Şırnak Merkez, ilçeler ve Habur Gümrük Kapısı'nda yaptığı çalışmalar sonucunda 37 kişi göz altına alınarak piyasa değeri 415 bin TL değerinde olan gümrük kaçağı mallara el koydu.

Edinilen bilgilere göre, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 12 - 18 Eylül 2022 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan çalışmalar neticesinde; “9,3 gram metamfetamin, 0,23 gram eroin, 6,34 gram esrar 3065 paket sigara, 215 adet cep telefonu aksesuarı, 40 adet emtia, 15 adet elektronik sigara, 4 adet cep telefonu aksesuarı, 24 kilogram nargile tütünü ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam 19 şüpheli göz altına alınarak haklarında işlem başlatıldı.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından tarafından 12 - 18 Eylül tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan çalışmalar neticesinde; “Toplamda piyasa değeri 415 bin TL olan gümrük kaçağı eşya (83 adet kamyon lastiği) ile 28,542 kg kubar esrar ele geçirilmiştir. Ayrıca Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar kapsamında 9 şüpheli Asayiş, 9 şüpheli Kaçakçılık suçundan olmak üzere toplam 18 şüpheli yakalanarak yasal işlemler başlatılmıştır.

TERÖRLE MÜDALEDE KAPSAMINDA 10 GÖZALTI

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele kapsamında 12 - 18 Eylül 2022 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde PKK/KCK terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlar neticesinde toplam 10 şüpheli gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 2 şüpheli ilgili il ve birimlere teslim edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE DARBE ÜSTÜNE DARBE

Teröristlerin sınırın Suriye tarafından gerçekleştirdiği ve bir askerin şehit olduğu saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yapılan "cezalandırma atışları" sonucunda terör örgütüne ait 80'e yakın hedef imha edildi, 17 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynakları, öldürülenlerin arasında saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin de olduğu değerlendirmesinde bulundu.

18 Eylül'de sınırın Suriye tarafından teröristlerce yapılan roketatar saldırısında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki hudut karakolunda görevli bir asker şehit olmuş, bir asker yaralanmıştı. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, teröristlerin saldırısına Türk Silahlı Kuvvetleri hemen karşılık verdi. İlk olarak ateş destek vasıtaları ile teröristlerin bulunduğu bölgeler ateş altına alınırken sınır hattına SİHA'lar sevk edildi. Havadan yapılan atışlar ve ateş destek vasıtalarının misliyle mukabelesi ve sonrasındaki cezalandırma atışları sonucunda terör örgütüne ait 80'e yakın hedef imha edildi, 17 terörist etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgilere göre, güvenlik kaynakları, öldürülenlerin arasında saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin de bulunduğu değerlendirmesinde bulundu. Mehmetçiğin kanının hiçbir zaman yerde bırakılmadığı, şehit ailelerinin gözyaşlarının hesabının sorulduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.