KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (Küsi) İl Planlama Ve Geliştirme Kurulu Dönem Toplantısı Yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda...

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (Küsi) İl Planlama Ve Geliştirme Kurulu Dönem Toplantısı Yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda 2015 yılında hazırlanarak Yüksek Planlama Kurulu kararı ile kabul edilen Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı amacının şehrimizin sanayisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek olduğunu ifade eden Vali Pehlivan, bu doğrultuda kurumlar arası koordinasyon ve işbirliği içerisinde çözümler üretilmeye devam edileceğini belirtti.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda; Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Planlama ve Geliştirme Kurulu'nun; Ar-Ge ve Yenilikçilik kapasitesini artırarak ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yeri bulunan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği'ni (KÜSİ) güçlendirmek ve yaygınlaştırmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları, üniversite, sanayi kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve yönlendirme faaliyetlerini yürütmekle sorumlu olduğu belirtildi. Pandemi öncesinde ve pandemi sürecinde Şırnak sanayisinin durumu, ithalat, ihracat rakamları ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Kurul üyelerinin katılımlarıyla değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu, muhtelif kararlar alındı.

Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mehmet Şimşek, Vali Yardımcısı Tunahan Efendioğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdullah Yürektürk, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Sadık Bora, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, Cizre TSO Başkanı Salih Sefinç, Öğretim Görevlisi Abdurrahim Erat, DİKA temsilcisi Baki Ateş, Kosgeb temsilcisi Ömer Güngör ve Şırnak İş Adamları Derneği Başkanı Nihat Bilişik katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.