KAPLAN,”TOHUM TOPRAĞA, ENGELLİ TOPLUMA EMANETTİR”

KAPLAN,”TOHUM TOPRAĞA, ENGELLİ TOPLUMA EMANETTİR”
Cizre Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülizar Kaplan;”3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlanacak bir gün değil, engelli alanında farkındalık yaratma günüdür.” 3...

Cizre Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülizar Kaplan;”3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlanacak bir gün değil, engelli alanında farkındalık yaratma günüdür.”

3 Aralık günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edildiğini belirten Cizre Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülizar Kaplan;”3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlanacak bir gün değil, engelli alanında farkındalık yaratma günüdür.”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile basın açıklaması yapan Cizre Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülizar Kaplan, Tohum toprağa, engelli topluma emanettir. Engellilere Engel değil destek olun çünkü engelli olmak kusur değildir. Ama en büyük engel, engellenmektir.” dedi.

Kaplan,”Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.”

Kaplan,”Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için Sadece bir gün değil her gün birlikte çalışalım. Engel değil destek olalım engelleri birlikte aşalım.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.