Karadeniz Heyeti Cizre’yi Ziyaret Etti

Karadeniz Heyeti Cizre’yi Ziyaret Etti
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ve 2021 yılı Mülki İdare...

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ve 2021 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Şırnak Valiliği, Vali Yardımcılığı görevine atanan Murat Ekinci ve Mehmet Emre Canpolat Cizre'yi ziyaret etti.

İlçenin tarihi ve kültürel yerlerinde incelemeler yapan heyeti Kaymakam Mehmet Tunç tarafından Hamidiye Kışlasında karşılandı.

Araştırmacı yazar Abdullah Yaşın, rehberliğinde İlçenin tarihi yerleri olan Hamidiye Kışlası (Bırca Belek) Ulu Cami, Kırmızı Medrese, Hz. Nuh Nebi Camii, İsmail Ebul – iz El Cezeri türbesi, Mehmet Ağa Kasrı (Dengbej evi) ve Mem u Zin türbesi ziyaret edildi.

Ziyaretlerin ardından Kaymakam Mehmet Tunç, İlçeyi ziyaret eden Karadeniz Heyeti'ne Cizre'nin sembolü olan çift başlıklı ejder ile ‘Cizre Tarihi' kitabını takdim etti.

DOKAP Başkanı ve Belediye Başkanlarıda Cizrelileri Karadeniz'e davet ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.