KAYMAKAM TUNÇ, ŞAL-ŞEPİK ATÖLYESİNİ GEZDİ

KAYMAKAM TUNÇ, ŞAL-ŞEPİK ATÖLYESİNİ GEZDİ
Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Tunç, Şırnak Bölgesinin en önemli kültürel ürünlerinden biri olan şal-şepik kumaşı üretim atölyesini...

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Tunç, Şırnak Bölgesinin en önemli kültürel ürünlerinden biri olan şal-şepik kumaşı üretim atölyesini gezip,ürünlerle ilgili bilgi aldı.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Tunç, Şırnak Belediyesi Başkan V. İhsan Gören ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ile birlikte Şırnak Üniversitesi Kampüs yerleşkesinde faaliyet gösteren ve Şırnak Bölgesinin en önemli kültürel ürünlerinden biri olan şal-şepik kumaşı üretim atölyesinde incelemelerde bulundu.

Şal-Şepik Atölyesinde usta öğreticiler ile bir araya gelen Kaymakam Tunç, bölgede özel günlerin vaz geçilmez giysisi olan yöresel kıyafet Şal-Şepik'in üretimine ilişkin ustalardan bilgi aldı.

Yöre halkının yüzyıllar öncesinden günlük hayatta giydiği Şal-Şepik geleneğinin gelecek nesillere ulaştırılması ve yaşatılması için ustaların büyük bir emek sarf ettiklerini belirten Tunç, şal-şepik atölyesini gezerek, atölye çalışanlarına başarı ve kolaylıklar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.