KIZILAY İLÇE KOORDİNATÖRÜ AKDENİZ, İDİL’DEKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

KIZILAY İLÇE KOORDİNATÖRÜ AKDENİZ, İDİL’DEKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI
Kızılay İlçe Koordinatörü Mehmet Akdeniz,”Kızılay İdil Şubesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. ...

Kızılay İlçe Koordinatörü Mehmet Akdeniz,”Kızılay İdil Şubesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kızılay'ın İdil Merkez ve köylerinde yapmış olduğu çalışmalar hakkında açıklama yapan Kızılay İdil Şube Koordinatörü Mehmet Akdeniz,”2020 yılında göreve geldikten sonra istikrarlı ve düzenli bir çalışma yapmak için uyumlu bir ekip oluşturmaya çalıştık. Faaliyetlerimizin temelini oluşturan mekân, çalışma takvimi ve hedeflerimizi bir aylık hazırlıktan sonra faaliyetlerimize, bilfiil 2021 yılının hemen başında başladıklarını söyledi.

Akdeniz Konuşmasını şöyle sürdürdü;

An itibariyle geriye dönüp baktığımızda 4-5 aylık süre içerisinde Türk Kızılay İdil İlçe Koordinatörlüğü olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaptığımız hizmetlerden dolayı kendimizi bahtiyar hissediyoruz. Yüce Allah, bu hayırlı hizmet için bize güç ve kuvvet versin, ilçemiz için ihtiyaç sahibi hedef kitlemiz için yaptığımız ve hedeflediğimiz çalışmalarda bize kolaylıklar versin. Kızılay İdil İlçe Koordinatörlüğü olarak bu kutsal görevin ne kadar hassas ve kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Ve çalışmalarımızı bu hassasiyet doğrultusunda yürütmeye çalışıyoruz, çalışacağız.

Amacımız, Türk Kızılay İdil İlçe Koordinatörlüğü'nü ilçemizde kurumsal hale getirerek kamu yararına çalışan ve insani yardım faaliyetlerinde, sivil toplum örgütü olarak ilçemizde ihtiyaç sahibi kesime ulaşıp yardımlarımızı düzenli ve daimi hale getirmektir. Bundan dolayı çalışmalarımızın temelini oluşturan hane ziyaretlerini çok önemsiyor, mümkün mertebe yerinde tespitini yaparak yardım faaliyetlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Sahaya hâkim olmak adına da ilçe merkezinden olsun köylerimizden olsun gelen talepleri, çalışmalarımız doğrultusunda hane ziyaretlerini plana bağlayarak imtina etmeden yakın uzak ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da ciddi bir talep var, muhtaçlığı tespit edilen hanelere imkânlarımız dâhilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Taleplerini karşıladığımız var, maalesef karşılayamadıklarımız da oluyor, karşılanmayı bekleyen talepler de var. Hane ziyaretlerinde vatandaşlarımız bizleri çok sıcak bir haleti ruhiye ile karşılayarak karşılıklı güzel ve anlamlı diyaloglar kuruyoruz. Sahada trajedi ile dolu hayatlara, çokça vakıf oluyoruz. Kiminin olumsuz hayat koşulları üzerimizde derin izler bırakırken kiminin de ailesine olan fedakârlıkları bizleri, kendilerine hayran bırakıyor. Gücümüz nispetince karınca kararınca bu ailelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gönüllerine dokunduğumuz bu ailelerimizin hayır duaları, bütün yorgunluğumuzu eriterek vicdanımızı kısmen rahatlatmış oluyor. Sahada yaşadıklarımız ve gördüklerimiz, bizlerin ne kadar ağır bir sorumluluğa girdiğimizi gösteriyor. Bundan dolayı yardım faaliyetlerimizin sürekli artmasını ve gelen zaruri talepleri anında karşılamak, ilçemize ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize daha fazla hayırlı hizmetlerde bulunmak istiyoruz. Bundan dolayı Genel Merkezimizin desteklerinden ayrı olarak özellikle İdilli hayırseverlerimizin de bize destek olmalarını bekliyoruz. Hane ziyaretlerinde tarafımızca tespiti yapılan düzenli olarak desteklenmesi gereken ailelere, yerelden gelen bu desteklerle gereken desteği vermek, kısacası ilçemizde veren el ile alan el arasında hayır köprüsü olmak ve ilçemizde bu hayırlı çalışmalara öncülük etmek istiyoruz.

Kızılay İdil İlçe Koordinatörlüğü olarak tarafımıza tevdi edilen bu hayırlı görevi zaman, mekân, mesai mefhumu gözetmeksizin gönüllülük esası üzerine ifa ediyoruz. Çalışmalarımızdan kamuoyunu bilgilendirmek adına birkaç ayı kapsayan yardım faaliyetlerimizi paylaşmak istedik. Bu hayırlı çalışmaları yapabilmek ve uzun vadede hedef kitlemize daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak adına hayırsever İdilli esnaf ve vatandaşlarımızdan desteklerini beklediğimizi tekraren belirtmek isteriz. İlçemizdeki yardım faaliyetleri noktasında manevi bir atmosfer oluşturmak, hayır ve iyilik adına duyarlılık ve farkındalık oluşturmak adına yaptığımız çalışmaları kamuoyunun bilgisine arz ediyoruz.

Çalışmalarımızın düzenli bir ihtimamla ve belli bir disiplin içerisinde yürümesi adına heyet olarak öncelikle 15 günde bir, toplantı yapmayı ve çok acil mazeretler dışında rutin olarak katılımın sağlanmasını kararlaştırdık.

İlk olarak ilçemizde sosyal sorumluluk ve farkındalık oluşturmak adına “yetim” evlatlarımız için “1 Bot 1 Mont” adlı kampanyayı 14.12.2020 tarihinde başlattık.

Çalışmalarımızın temelini oluşturan hane tespit ziyaretlerini, “1 Bot 1 Mont” kampanyasıyla merkez ve köyleri ziyaret ederek başlattık.

Hane ziyaretlerinde, yetim ailelerine ve eşleri tarafından terk edilen bayanlara öncelik sırası vererek kampanyamızdan istifade ettirmeye çalıştık.

Hane tespit ziyaretlerine sırasıyla tek başına ve eşleriyle birlikte yaşayan yaşlı büyüklerimiz ile düzenli bir geliri olmayan geliri düşük vatandaşlarımızı da ekleyerek devam ettik.Hane ziyaretlerimizde, Genel Merkezimizin kullanılmasını tavsiye ettiği yardım başvuru formlarını kullanarak merkez ve köylerdeki tüm tespitlerimizi kayıt altına aldık.Yardım başvurularının ve Temsilciliğimizce yapılan yardımların tümünün imza karşılığında yapılmasına özen gösterildi.Tespitlerimizde ihtiyaç sahibinin dini, dili, ırkı sorulmaz şiarıyla talepte bulunan ve tespiti yapılan ihtiyaç sahibi herkese ulaşmaya ve karınca kararınca destek olmaya çalıştık.

Yerelde hayırsever vatandaşlarımızdan hem bağış alabilmek hem de faaliyetlerimiz hakkında bilgi vermek için çeşitli ziyaretler yapıldı.

Temsilciliğimiz tarafından yapılan faaliyetlerin görünür kılınması için özellikle sosyal medya hesaplarımızdan (twitter, facebook, instagram) paylaşım yapılması konusunda gereken özen gösterilmektedir. Türk Kızılay'ın ayrı bir faaliyeti olan kan bağışı çalışmaları için ilçemize rutin olarak gelen Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi mobil ekipleriyle organizeli çalışmalar yapıldı. Kan bağışı konusunda ilçemizde duyarlılığın oluşması için çeşitli kurum ve esnaf ziyaretleri ile teşvik amaçlı bilgilendirmeler yapıldı. Kaldı ki 14-18 Haziran tarihlerinde yapılan kan bağışı faaliyetinde şu ana kadar ilçemizde yapılan kan bağışı faaliyetlerinin en yüksek ünite sayısına ulaşıldı.

Hane ziyaretlerinde acil ihtiyacı tespit edilen ailelere gücümüz nispetince yardımcı olmaya çalışıldı.Aralarında Kıbrıs Gazilerimizin ve tek başına yaşayan yaşlı büyüklerimizin bulunduğu 21 haneyi, Ramazan Bayramı münasebetiyle ziyaret ederek bayramlarını tebrik edildi.Hane tespit ziyaretlerinde eşleri tarafından terk edildiği tespit edilen 3 bayan vatandaşımız, girişimlerimiz sonucu Şırnak İşkur İl Müdürlüğü, Cizre İşkur İl Müdürlüğü ve Şıvan Tekstil sahibinin katkılarıyla istihdam edildi.

İlçemizde faaliyet gösteren İdil Tekstil atölyesi tarafından muhtelif giysilerden oluşan 900 adet giysi, yine ilçemizde faaliyet yürüten bir diğer tekstil atölyesi Şıvan Tekstil tarafından da kız çocuklar için 600 adet eşofman takımı bağışı yapıldı.

Esnaflarımızdan Hamarat Mobilyanın destekleriyle ihtiyaç sahibi bir aileye halı desteğinde bulunuldu.

Ramazan Ayı nakdi yardımları kapsamında 302 haneye 500 TL'den toplamda 151.000,00 TL yardım yapıldı.Genel Merkezimizin A101 Zincir Mağaza Marketi ile yapılan anlaşma gereği 115 haneye 250'şer TL'den olmak üzere 115 haneye toplamda 28.750,00 TL alış-veriş kodu verildi.İlçemizde yaşayan yetim evlatlarımız için yerelde başlattığımız “1 BOT 1 MONT” kampanyamızda toplamda 195 yetim çocuğumuza bot ve mont verildi.

Çalışmalarımızın temelini oluşturan hane tespit ziyaretlerinde, toplamda 469 hane ziyaret edildi.İlçe merkezindeki 5 mahalle ile birlikte 45 köy ziyaret edildi.Hane tespit ziyaretlerinde zaruri buzdolabı ihtiyacı tespiti yapılan yeni evli genç çift kardeşlerimize, evlilik hediyesi olarak bağışçılarımızın destekleriyle 1 adet yeni buzdolabı desteğinde bulunuldu.107 haneye gıda kolisi desteğinde bulunuldu.144 haneye konserve kavurma et desteğinde bulunuldu.Ramazan Ayı'nda yereldeki yardım çalışmaları kapsamında hayırsever bir esnafımız ile birlikte 31 haneye, 500 TL'den olmak üzere toplam 15.500 TL zekât yardımında bulunuldu.

1-3 Şubat 2021 tarihleri arasında ilçemizde bulunan Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi mobil kan alma ekibiyle birlikte yapılan kan alma faaliyeti sonucu ilçemizden 276 ünite kan sayısı elde edildi.

14-15 Haziran 2021 tarihleri arasında ilçemizde yine faaliyette bulunan Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi mobil kan alma ekibiyle birlikte yapılan kan alma faaliyeti sonucu, ilçemizden 359 ünite kan sayısı elde edildi.

Yaklaşık 5 aylık faaliyetlerimizde ihtiyaç sahibi kesime muhtelif kalemlerde nakit yardımı sirkülasyonunda, ilçemizde yaklaşık 246.280,00 TL nakit akışı olmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.