Kooperatif Başkanı Sanayi Sitesinin Çehresini Değiştirdi

Kooperatif Başkanı Sanayi Sitesinin Çehresini Değiştirdi
Cizre Küçük sanayi sitesi'nde devam eden yol parkeleme çalışmasında sona gelinirken, Başkan Halil Geleri yapılan çalışmaları her an yerinde incelemeye devam ediyor. Cizre...

Cizre Küçük sanayi sitesi'nde devam eden yol parkeleme çalışmasında sona gelinirken, Başkan Halil Geleri yapılan çalışmaları her an yerinde incelemeye devam ediyor.

Cizre Küçük sanayi sitesi yapı kooperatif Başkanı Halil Geleri, Kooperatif seçim zamanı söz vermiş olduğu tüm vaatleri tek tek yerine getiriyor.

Cizre Küçük sanayi sitesi yapı kooperatif Başkanı Halil Geleri, göreve başlamasının ardından geçen 22 aylık süreçte sanayi sitesinin çehresini değiştirdi.

Uzun yıllardan bu yana Sanayi Sitesinin hizmetlerde aktif bir şekilde yararlanamadığını ve esnafların mağdur olduğunu ifade eden Cizre Küçük sanayi sitesi yapı kooperatif Başkanı Halil Geleri,göreve gelmemizden itibaren Sanayi Sitesinin Devletin bütün yatırımlarından fazlasıyla hakkına düşeni aldığını ve sanayi sitesinde yapılan hizmetlerle damga vurduklarını söyledi.

Kendilerine verdikleri oylar onurlandırıp bu anlamlı göreve layık gören sanayi Esnafına teşekkür eden Cizre Küçük sanayi sitesi yapı kooperatif Başkanı Halil Geleri,”

Göreve geldikten sonra yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sanayi sitemizdeki eksiklikleri seçimden önce belirlemiştik,yol haritamızı çizmiştik ve bunları esnaflarımıza vaat etmiştik.Bu vaat ettiklerimiz arasında bulunan alt yapıda 2500 metrelik kanalizasyon hattını belediyenin desteği ile yeniledik. İçme suyu ile ilgili sorunları giderdik.Sanayi sitesindeki esnaflarımızın güvenlik ile ilgili endişelerinden ve şikayetlerinden yola çıkarak sanayi sitesinin çevre duvarının üstüne güvenlik amacıyla 2750 Metre tel çektik.Sanayi sitemizin bazı bölümlerinde kangren haline gelmiş elektrik sıkıntısı olduğu için bir çok esnafımız mağdur oluyordu.Biz yönetim olarak buna müdahale edip DEDAŞ'ın destekleri ile 600 Metre yer altı kablosu döşedik.Ama bu saydıklarımızdan daha önemli bir sorun olan sadece sanayi esnafının değil vatandaşların bile şikayet ettiği sanayi sitesi içindeki yol sorunuydu.Ancak bu sorunların hepsini çözmeye çalışırken bizim kendi esnaflarımızın arasında olup alacağımız kararları hızlı bir şekilde kendileri ile paylaşmak için ilçe merkezinde olan Kooperatif Başkanlığı bürosunu sanayi sitesine taşıdık.

Yol sorununu çözmek için kolları sıvadık

Başkanlık makamını sanayi sitesine taşıdıktan sonra yol sorununu çözmek için yönetim kurulu üyeleri ie çalışmalara başladıklarını ifade eden Geleri,”Yapılacak olan yolun sağlam olması için Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Davut Sinanoğlu'nun talimatları ile yola gereken yaklaşık 350 araç dağ dolgu malzemesi ve karayollarının ön gördüğü onluk parke taşı döşemesi ile hem silindiri,hem Greyderi ile ağır tonaja dayanıklı bir yol olması için gerekli bütün çalışmalar yapılarak yolumuzu yapmaya başladık.Daha önce dar olan yani 12-13 metre olan yolumuzu 15-16 metre genişliğine.10 Metre olan yolu 15 Metre genişliğine çıkarttık ve bu dokunuşlarla yol ferahladı.Yani 20 yıl önce sanayimiz kurulurken bölgede bu kadar TIR ve ağır tonajlı araçlar yoktu küçük kamyon ve taksilere uygundu.Ama şuanda esnaflarımızın daha rahat çalışması sanayi sitesine gelecek olan uzun bir aracın yolu kapatmaması için bu yol genişletme çalışmasını yaparak esnaflarımıza kolaylık sağladık.

İdil Yolu üzerine İkinci Kapıyı açtık

Sanayi sitesine tek bir giriş kapıdan giriş sağlandığı için her gün binlerce aracın geçtiği yoldan çok sayıda aracın Cizre Sanayi Sitesi yerine başka yerlere gittiğini bu durumunda esnafı mağdur ettiğini ifade eden Geleri,İdil Çevre yolu yani sanayi sitemizin batı tarafında ikinci bir giriş kapısı açtık.Açılan bu ikinci kapı sayesinde Nusaybin ve İdil tarafından gelen araçlar ikinci kavşağa girmeden sanayi sitesine girmeleri sağlanmış oldu ve bu ikinci kapı sayesinde de sanayi sitesine gelecek olan müşteri potansiyelinin de artmasında büyük bir rol oynuyor.

Kangren Haline Gelen Tapu Sorununu çözdük

Sanayi Sitesi kurulduğundan bu yana Kangren Haline gelen bir Tapu sorunu ile karşı karşıya geldiklerini ifade eden Geleri,”sanayi sitesindeki işyerlerinin tapusu 20-25 yıldır tarla statüsündeydi.Biz bu tapuları tarla statüsünden çıkarmak için Halk Bank Genel Müdürlüğü,Bakanlık Yetkilileri,Cizre Halk Bank Şube Müdürlüğüyle,Cizre Tapu Müdürlüğü ile görüşüp istişare ve planlı bir şekilde çalışarak Tapuları ilk önce tarla statüsünden çıkarıp arsa statüsü niteliğine kavuşturduk.Bu çalışmalardan sonra da 149 adet tapumuzu ferdileştirerek borcunu ödeyen vatandaşlarımıza tapularını dağıtmaya başladık.Borcu olan esnaflarımızda bakanlık borçlarını ödedikten sonra Tapularını alacaklardır.

Harita Navigasyon konumunda Sanayi Sitesi Tarla göründüğü için Müşterilerimizin Sitemize ulaşım konusunda sıkıntı Yaşıyorlardı

Harita Navigasyon Konumunda Cizre Sanayi Sitesi tarla göründüğü için araçların sanayi sitesine giriş yapmadığını belirten Geleri,”her gün sanayi sitemizin önünde binlerce araç geçiyor ancak Harita Navigasyon sistemde sanayi sitesi tarla göründüğü için araçlar ulaşımında sıkıntı çekiyorlardı Şimdi bu durumda ortadan kalktığı için araçlarımız rahatlıkla sanayi sitemize gelebileceklerdir.

Sanayi Sitesi Cizre Ekonomisinin Lokomotifidir

Cizre Sanayi Sitesinin İlçe Ekonomisi için Lokomotif görevi gördüğünü ifade eden Başkan Halil Geleri,sanayi sitemizde 149 işyeri ve yaklaşık 700 kişi ile bölge halkına en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz.Bu anlamda da 150 Bin Nüfusluk ilçede sanayi sitesi gençlerin ve işe ihtiyacı olan kişiler için en önemli yer ve seçeneklerin başında geliyor.

Allah Kısmet ederse Meslek Lisesi ile yapacağımız ortak bir proje ile Onları teorisi bizlerinde pratik uygulamaları ile kalifiyeli elemanlar yetiştirmek ve bu elemanlara vereceğimiz bilgi ve eğitim ile hem iş sahibi olmalarını sağlamak hem de bu eğitimi alan kişilerin vatandaşlara en iyi hizmeti vermesini sağlamaya çalışacağız. Sekiz yaşından bu yana esnafın arasında olan birisi olarak bizim buradaki amacımız esnaflarımız için hem hizmet etmek hem de onlar için kaliteli elemanlar yetiştirmektir.

Ağustos Ayında Aydınlatma sistemi tamamlanıyor

Geleri,”Sanayi sitesinin aydınlatma sistemi için hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Yaklaşık 20 gün içerisinde yapılacak olan ihaleden sonra DEDAŞ'ın desteği ile aydınlatma direklerimizi de kurup sanayi sitemizi daha güvenilir bir hale getireceğiz.

Sanayi Sitesinde 112 istasyonu yer verdik

Nüfusu her geçen gün artarak daha da büyüyen Cizre'de olası trafik kazası,hastalık ve sanayi sitesinde yaşanacak olaylara ivedilikle müdahale etmek için sanayi sitesi içinde 112 İstasyonunun kurulması için girişimlerde bulunduk.Bu kapsamda kurulan olan 112 İstasyonunda bir ambulans ve istasyonda görevli sağlık çalışanları başta sanayi sitesi esnafı olmak üzere tüm vatandaşlarımız için 7/24 hizmet verecektir.

Ek İşyerlerine İhtiyacımız var

Sanayi sitesinde bütün işyerlerinin dolmasından dolayı ek iş yerlerine ihtiyaç olduğunu ifade eden Geleri,”Göreve geldiğimizde sanayi sitesindeki iş yerleri yüzde altmış beş doluydu şuanda ise yüzde yüzün üzerine geçmiş durumda.Bazı iş yerlerimizde dükkanları ikiye bölmüşüz çünkü sanayi sitesinde boş yerimiz kalmadı ve yer sıkıntımız var”.dedi.

Yer sıkıntısı ve Pandemi Sürecine rağmen iş yeri talebinin bir hayli fazla olduğunu ifade eden Geleri,”biz bu ek iş yeleri için şuan bir taslak hazırlamışız.Tabi gerekli onay ve izinleri aldıktan sonra inşallah toplantı yaparak 14 iş yerinin yapımı için üyelerimizin onayına sunacağız.

Sosyal Tesisler için Yatırımcı İşadamlarını bekliyoruz.

Geleri,”Sanayi sitesinde yapılmasını uygun gördüğümüz sosyal tesis için proje taslaklarının hazır olduğunu ifade ederek biz sanayi sitemizde yatırım yapmak isteyen bütün iş adamlarını bekliyoruz. Bu tesisleri yap işlet, devret modeli ile Kazan Kazan politikası ile onlarda kazansın Kooperatifte kazansın modeli ile yatırım yapmak isteyen iş adamlarımız ve yatırımcı esnaflarımız varsa kapımız her zaman açıktır.”

600 Metre Kareden oluşan Sosyal Tesisimizde Lokantası, çay ocağı, Marketi, fırını, Kuaförü dahil her şeyi eksiksiz bir şekilde yer alıyor.600 Metre Karesi Kapalı,2.400 Metre Karesi açık olmak üzere 3.000 metre kare alandan oluşacak olan sosyal tesislerimiz için iş adamlarımızı sanayi sitemize yatırım yapmaya ve ilçe ekonomisine katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Geleceğe dair hedefi ve beklentileri olmayan bir kişinin geride kalacağına vurgu yapan Başkan Geleri,”biz esnafımızın sorunlarını, sanayi sitemizdeki alt yapı, üst yapı, güvenlik, ulaşım ve sosyal tesis sorunlarını bitirdikten sonra en büyük hedefimiz sanayi sitesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile tam donanımlı bir atölye kurup, deneyimli ve tecrübeli eğitmenlerimizin vereceği eğitim ile Türk Sanayisine, bölge insanına faydalı olacak kalifiyeli ve işinde uzman elemanlar yetiştirip istihdama katkı sunmaktır diye konuştu.

Vali, Kaymakam ve Kurum Müdürlerinin Desteği olmasaydı bu kadar işi yapamazdık

Cizre Küçük sanayi sitesi yapı kooperatif Başkanı Halil Geleri,22 ay önce göreve geldiğimizde sanayi sitemizin durumu alt yapıdan tutun,üst yapıya kadar,Çevre düzenlemesinden tutun güvenliğine kadar içler acısı bir durumdaydı.Ancak bizler bu sorunları çözmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalınması gereken bütün kapıları çalıp gidilmesi gereken yerlere gidip bütün başvurularımızı,isteklerimizi ve taleplerimizi ilettik.Çünkü sanayi sitemizin düzene girmesi için bizim bunları yapmamızdan başka bir çaremiz yoktu.

Sanayi sitemizin yol,ulaşım,alt yapı ve üst yapı,aydınlatma gibi sorunların çözülmesinde bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyerek yeri geldiği zaman bizleri bizzat ziyaret ederek onurlandıran Şırnak Valimiz Ali Hamza Pehlivan,Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu,Cizre Belediyemizin Her bir personeli ile İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük olmak üzere Karayolları Müdürü,DEDAŞ İl ve İlçe Müdürleri, ile Tüm Destek Olan Stk , ve diğer kurum Kuruluşlara sanayi sitemizin gelişmesine katkı ve destek sundukları için bütün sanayi sitesi esnafı adına teşekkürlerimi Sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.