KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI AHMET MİSBAH DEMİRCAN, ŞIRNAK’TA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI AHMET MİSBAH DEMİRCAN, ŞIRNAK’TA BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Vali Ali Hamza Pehlivan; Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Kütüphaneler Daire Başkanı Ahmet Aldemir ve Bakanlık Müşaviri Abdullah...

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Vali Ali Hamza Pehlivan; Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Kütüphaneler Daire Başkanı Ahmet Aldemir ve Bakanlık Müşaviri Abdullah Aksak ile birlikte Cizre ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Bakan Yardımcısı Demircan, Vali Pehlivan ve Başkan Yarka; beraberlerindeki heyet ile birlikte Hamidiye Kışlasını ve yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi ziyaret etti; Şerafettin Elçi Caddesinde bulunan esnaf dükkânlarını dolaşarak işyeri sahipleri ve vatandaşlarla hasbihalde bulundu. Temizlik, maske, mesafe başta olmak üzere hayati öneme sahip Pandemi tedbirleri halkında uyarı ve hatırlatmalarda bulunarak esnaflara hayırlı işler, bereketli kazançlar diledi.

Ardından restore çalışmaları tamamlanan Kent Müzesi ile restore çalışmaları yapılacak olan Ulu Cami, Mem-u Zin Türbesi, Abdaliye Medresesi, Kırmızı Medrese gibi tarihi ve kültürel yapılar ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.

Kırmızı Medrese'de programı takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Demircan, “Bakanımız adına burada yürüttüğümüz işleri takip etmek üzere Şırnak'a geldik. Şu an Cizre'deyiz. Bölgede sürdürdüğümüz özellikle kütüphane çalışmamız var. Onun projelerini yerinde görme fırsatımız oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Cizre'ye çok güzel bir spor kompleksi kazandırdığını müşahede ediyoruz. Gerçekten güzel bir tesis oldu. Burada bazı tarihi eserlerin restorasyonunu buradaki Kaymakamlığımız, Belediyemizle birlikte yürütüyor. Bu anlamda hem Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak hem Bakanlık ana bünyesinde müze çalışmalarımıza yönelik yapacağımız destekleri yerinde, yakinen inceleme fırsatı bulduk. İnşallah bütün bunlara yapacağımız destekleri Sayın Valimiz ve Kaymakamımızla birlikte yürüteceğiz. Bu anlamda İl Başkanımıza ve İlçe Başkanımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı, güzel neticeleri hep birlikte alacağız.” diye konuştu.

Cizre'deki ziyaretlere Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Cizre Kaymakamı ve Cizre Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Acar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve STK temsilcileri de iştirak etti.

Bakan Yardımcısı Demircan, Vali Pehlivan ve Başkan Yarka, beraberlerindeki heyet ile birlikte ilk olarak Merkez Yeni Mahalle'de restorasyon çalışmaları devam eden Külliye Camii ile Şırnak Üniversitesi kampüs yerleşkesinde bulunan Tarihi Mehmet Ağa Sor Kasrını ziyaret ederek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Ardından Vali Pehlivan, Başkan Yarka ve beraberindeki heyet ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne geçen Bakan Yardımcısı Demircan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Acar ile görüşme gerçekleştirerek Şırnak il genelinde kültür ve turizm alanında pandemi sürecinde yürütülen çalışmalar başta olmak üzere çeşitli konularda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

Son olarak Şırnak Belediyesine ziyaret gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Demircan, Belediyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında Başkan Yarka'dan bilgi aldı, değerlendirmede bulundu.

Kütüphaneler Daire Başkanı Ahmet Aldemir ve Bakanlık Müşaviri Abdullah Aksak ile birlikte İlimizi teşrif eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Vali Ali Hamza Pehlivan'ı ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Demircan'ın Şeref Defterini imzalamasının ardından Valilik makamında yapılan görüşmede İlimizdeki tarihi ve kültürel çalışmalar başta olmak üzere çeşitli konularda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.