LİDER ÇOCUK TARIM KAMPINA KATILAN ÖĞRENCİLER FİDAN DİKTİ

LİDER ÇOCUK TARIM KAMPINA KATILAN ÖĞRENCİLER FİDAN DİKTİ
Tarım ve Orman Bakanlığımızca her yıl ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine; hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığını...

Tarım ve Orman Bakanlığımızca her yıl ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine; hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla gerçekleştirilen "Lider Çocuk Tarım Kampı", Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikim Etkinliği ile birleştirilerek Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uygulama bahçesinde coşkuyla kutlandı.

Bu yıl kamp programına Milli Ağaçlandırma Günü olan 11 Kasım 2020 tarihi saat 11:11'de "Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi" kapsamında çocuklara anlatmak üzere İl Müdürlüğü toplantı salonunda Tarım ve Orman İl Müdürü Selman Demirel'in katılımıyla bir araya gelindi. Tarım ve Orman İl Müdürü Selman Demirel 'in açılışta yaptığı konuşmada; ağaçlandırmanın, toprağın, tohumun ve fidanların önemi üzerinde durulmuş ve gelecek nesillere iyi bir gelecek bırakmak için ağaçlandırmaya her düzeyde önem verilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Her bir çocuğun fidan dikim aşamalarına etkin katılımını sağlanarak, bilgilendirmeler Ziraat Mühendisi Hatun Yanlıç tarafından yapılmıştır.

Şırnakta düzenlenen etkinlik. Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uygulama bahçesinde 4.sınıf düzeyinde 20 öğrencinin katılımıyla 18 Kasım 2020 tarihlerinde bir gün süreyle gerçekleştirildi.

2020 yılı Lider Çocuk Tarım Kampı ve Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikim Etkinliğine; Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, Ticaret İl Müdürü Mehmet Emin Yıldırım, Meteoroloji Müdürü Bedri Ürper, Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Erdoğan Yıldız, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Vekili Mahmut Öden, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Vekili Süleyman Babat, Teknik personelleri ve öğrenci velilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Fidan dikim etkinliğinin ardından Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, Ticaret İl Müdürü Mehmet Emin Yıldırım, Meteoroloji Müdürü Bedri Ürper ve İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Yıldız tarafından öğrencilere katılım belgeleri ve hediyeleri takdim edilerek kamp programı sona erdirilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.