MHP TBMM GRUP BAŞKANVEKİLİ EKAN AKÇAY, ŞIRNAK’IN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI

MHP TBMM GRUP BAŞKANVEKİLİ EKAN AKÇAY, ŞIRNAK’IN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI
Şırnak' a yaptığı 3 günlük ziyaret kapsamında sorunları yerinde inceleyen ve dinleyen Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY Şırnak ile ilgili İşsizlik,...

Şırnak' a yaptığı 3 günlük ziyaret kapsamında sorunları yerinde inceleyen ve dinleyen Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY Şırnak ile ilgili İşsizlik, Van-Şırnak Yolu, İlçe Yolları, Bölge Hastanesi, Uludere Hastanesi, Anjio Merkezi, Güvenlik Korucuları gibi sorunları meclis gündemine taşıdı.

Erkan AKÇAY'ın yaptığı konuşmada, Şırnak il kongremizi gerçekleştirmek ve Şırnaklı hemşerilerimize ziyaretlerde bulunmak üzere 13-15 Kasım 2020 tarihleri arasında Şırnak'ta üç gün boyunca yoğun programlar gerçekleştirdik. Teşkilatlarımızı vatandaşlarımızı, esnafımızı, kamu kurumlarını, güvenlik korucularımızı ve şehit ailelerini ziyaret ettik. Cizre, Silopi ve Beytüşşebap ilçelerimizde esnaflarımızı ziyaret ederek sorunlarını dinledik, ilgililerden bilgi aldık. Şırnak merkeze bağlı Kumçatı, Uludere'ye bağlı Şenoba ve Uzungeçit beldeleriyle, Taşdelen, Yemişli ve Ortabağ köylerini ve Beytüşşebap'a bağlı Mutluca köyünü ziyaret ettik. Türkiye-Irak sınırına sıfır noktasında bulunan Habur-2'de Uludereli ve Beytüşşebaplı hemşehrilerimizle bir araya gelerek sorunlarını dinledik. Belediye başkanları, muhtarlar, kanaat önderleri ve vatandaşlarımızla bir araya gelerek Şırnak'ın sorunları ve çözümüne ilişkin istişarelerde bulunduk. 15 Kasım 2020'de Şırnak il kongremizi sivil toplum kuruluşları, muhtarlarımız ve binlerce vatandaşımızın katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Şırnak ziyaretimizle ilgili bazı gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Vatanımızın birliği ve bölünmez bütünlüğü için gece gündüz, kar kış demeden her koşulda güvenlik güçlerimizle birlikte en ön safta terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden ve binlerce şehit ve gazi veren güvenlik korucularımızın ücretleri mutlaka iyileştirilmelidir; çalışma koşulları ve görev tanımları düzenlenmelidir. Güvenlik korucularımıza emekli olduklarında toplu ikramiye verilmelidir. Vazife malulü güvenlik korucularımıza devlet övünç madalyası da verilmelidir. Vazife malullerine sağlanan tüm haklardan güvenlik korucularımız da yararlanmalıdır. Şırnak ilimizin önemli sorunlarından biri de işsizliktir.

Şırnak'ta istihdama yönelik özel yatırımlar teşvik edilmeli, kamu yatırımları artırılmalıdır. Tarımsal üretim, arıcılık ve özellikle küçükbaş hayvancılık desteklenmelidir. Türkiye-Irak sınırına sıfır noktasındaki Habur-2'de sınır gümrük kapısı açılmalıdır. Buna ilişkin çalışmaların yürütüldüğünü de biliyoruz, takip ediyoruz. Şırnak-Van arasındaki yeni kara yolu çalışmaları hızlandırılmalıdır. Yeni kara yoluyla Şırnak-Van arası 400 kilometreden 180 kilometreye düşecektir. Bu yol, Şırnak-Van arasındaki ticareti canlandıracak, İran'dan her yıl Van'a gelen yüzbinlerce ziyaretçinin ve turistin Şırnak'ı ziyaret etmesi sağlanacaktır. Şırnak-Uludere-Beytüşşebap kara yolu ile Uludere-Silopi-Cizre-Şırnak kara yolu çalışmaları da hızlandırılmalıdır. Şırnak Devlet Hastanesine anjiyo ünitesi kurulmasına yönelik çalışmalar hızlandırılmalı ve neticeye ulaştırılmalıdır. Uludere Devlet Hastanesinde diyaliz ünitesi ihtiyacı vardır. Diyaliz ünitesinin de bir an evvel açılması gerekmektedir. Proje aşamasındaki 500 yataklı Şırnak Bölge Hastanesinin inşaatına da bir an önce başlanmalıdır. 40 yataklı Uludere Devlet Hastanesi ve Silopi Devlet Hastanesinin 50 yataklı ek bina inşaatı çalışmaları da hızlandırılması gereken çalışmalar arasındadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.