Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Ucaş’tan atama bekleyen Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerlerine destek

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Ucaş’tan atama bekleyen Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerlerine destek
Pandemi süresi boyunca sağlık çalışanlarının büyük bir bedel ve büyük bir fedekarlık yaparak görev yaptığını belirten Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Gıyasettin...

Pandemi süresi boyunca sağlık çalışanlarının büyük bir bedel ve büyük bir fedekarlık yaparak görev yaptığını belirten Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Gıyasettin Ucaş,atama bekleyen Ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin de bu sağlık ordusunda görev almak için atanmayı beklediklerini söyledi.

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Gıyasettin Ucaş ile makamında görüşen Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri Derneği Şırnak İl temsilcileri Fatma Babat ve Hediye Gayrinal atama bekleyen meslektaşların atanması için Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanından destek talebinde bulundular.

Makamında Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri Derneği Şırnak İl temsilcileri Fatma Babat ve Hediye Gayrinal ile görüşen Başkan Ucaş,sağlık alanında ciddi bir şekilde istihdam açığının olduğunu ve bu pandemi sürecini de eklediğimizde mevcut sağlık çalışanlarının yoğun bir iş yükü altında bitkin düştüklerini ve bu sürecin beraberinde getirdiği iş yükü ile birlikte günaşırı nöbetleri de eklediğimiz de sağlık çalışanlarının ezildiğini görmekteyiz dedi.

Ucaş,”sağlıktaki tüm alanlar da olduğu gibi ağız ve diş sağlığı çalışanları da büyük iş yükünün altından kalkmaya çalışıyorlar. Diplomalı sağlık mezunları boşta dururken bu hizmeti ya işin ehli olmayanlar tarafından yürütülmesinden dolayı mevcut çalışanların bu iş yükü altında ezildiğine müşehade etmekteyiz. Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri Derneği Şırnak İl temsilcileri Fatma Babat ve Hediye Gayrinal'ın kendisine sunduğu raporu incelediğini belirten Ucaş,bizde bu rapor doğrultusun da gerekli istihdamın hayata geçmesi için ilgili mercilerle irtibata geçerek bu sorunun çözümü için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri Derneği Şırnak İl temsilcileri Fatma Babat ve Hediye Gayrinal;”Kamuda meslektaşların istihdamı ve atama bekleyen mezunları için hazırlanan raporu sunmak. Alanında 2 yıl eğitim görmüş ve bu eğitimi staj ile pekiştirmiş 25 bin mezunu olan ağız ve diş sağlığı teknikerlerin sorunlarını dile getirmek için Başkan Ucaş ile görüşüp destek talebinde bulunduk.”dedi.

Almış oldukları teorik ve pratik eğitimlerden sonra, Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere KPSS sınavına girip yüksek puanlar aldıklarını ve 39 tekniker branşı arasında hastanesi olan tek bölüm olmalarına rağmen, bölümlerine olması gerekenden çok az kadro ayrıldığını ifade eden Fatma Babat ve Hediye Gayrinal;“Alanında uzman olmayan kişilerin liyakat ilkesine uymayan bir şekilde istihdam edilmesi, çapraz enfeksiyon riskini arttırarak hastaların hayatını tehlikeye atmakta ve pandemiyle savaş sürecinde olan ülkemizi zor durumda bırakmaktadır. Yönetmeliğe göre ''her 2 diş hekimine 1 ağız ve diş sağlığı teknikeri'' planlaması açıkça yer almasına rağmen, bu yönetmelik uygulanmamaktadır. Türkiye'de kamuda çalışan diş hekimi sayısı 15.849'dur. Yönetmeliğe göre kamuda çalışan ağız ve diş sağlığı teknikeri sayısı 7.924 olması gerekirken, personel dağılım cetveline göre maalesef ki bu sayı 2.007 kişidir. Bölümümüze verilen kadro sayılarının arttırılmasını, somut politikaların belirlenmesini ve uygulanmasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.