SAĞLIK-SEN ŞIRNAK ŞUBESİNDEN KAN BAĞIŞ KAMPANYASINA DESTEK

SAĞLIK-SEN ŞIRNAK ŞUBESİNDEN KAN BAĞIŞ KAMPANYASINA DESTEK
Şırnak'ın İdil İlçesinde Sağlık-Sen Şırnak Şubesi yönetici ve üyeleri kan stokları azalan Kızılay'a kan bağışında bulunarak destek verdiler. ...

Şırnak'ın İdil İlçesinde Sağlık-Sen Şırnak Şubesi yönetici ve üyeleri kan stokları azalan Kızılay'a kan bağışında bulunarak destek verdiler.

Sağlık-Sen Şırnak Şube yönetimi, Türk Kızılayı'nın İdil ilçesinde başlatmış olduğu kan bağışı kampanyasına destek verdi. Dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle Türkiye'de Kızılay'ın kan stokları azaldı. Türk Kızılay'ı hastanelerdeki kan ihtiyacı karşılamak adına vatandaşları kan verme çağrısında bulundu. Sağlık-Sen Şırnak Şubesi yönetici ve üyeleri kan bağışında bulunmak üzere harekete geçti.

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın, sendika yöneticileri ve sağlık çalışanlarından oluşan bir grup ile birlikte İdil ilçesinde kurulan Kızılay kan bağış aracına gelerek bağışta bulundu. Kan bağışında bulunan sendika üyeleri adına açıklama yapan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkan yardımcısı Mehmet Yalçın,“Kovid-19 nedeniyle başlangıçtan bugüne iki kalıcı mesajımız vardı. “Evde kal, hayatta kal ve hayat eve sığar”. Bugün bunlara bir üçüncüsünü ekliyoruz. Bugünde “Kan Ver Hayat Ver, Kızılay'a Destek Ver” diyoruz” diye konuştu. Kızılay ve Sağlık-Sen'in kriz zamanlarında, insani yardım kampanyalarında, kısaca insanı yaşatmaya bütün alanlarda hep birlikte olduğunu belirterek “Bugün de insanı yaşatmak için yine Kızılay'la bir aradayız. Kovid-19 nedeniyle sokağa çıkamayan insan, edilemeyen kan bağışları, verilemeyen kanlar stoklarına katkı yapıyoruz. Yarın ve devam eden günlerde de şubelerimiz ve üyelerimiz bu kampanyaya destek olacaklar, katkı sunacaklar. Kızılay'ın kan bankası stoku sıkıntısını ortadan kaldırmaya destek olacaklar” dedi.

Yalçın,”Sağlık-Sen'in Pandemi'nin başlangıcından bugüne “Yalnızlaşma Değil Yardımlaşma” diyerek kampanyalar düzenlediklerini, düzenlenen kampanyalara destek verdiklerini, konukevlerini “Biz Bize Yeteriz Türkiye” kampanyasına kurumsal ve kişisel anlamlarda bağışta bulunduklarını vurgulayarak “Sağlık-Sen; öncesi ya da sonrası insan olan her konunun muhatabı ve tarafıdır. Kan hayattır, kan vermek ihtiyacı olana el vermek, can vermektir. Bu anlayışla erdemli sendikal duruş kulvarımıza yeni bir eylem daha ekliyor, Kızılay stoklarına kan veriyor, İdil halkına ve tüm üyelerimizi kan vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Yalçın,”Kızılay'ın öncülük ettiği “Sen İyileştin Şimdi Plazma Bağışınla İyileştirme Sırası Sende” çağrısı ve bu çağrı kapsamında yürüttüğü çalışmaları değerli ve gerekli buluyoruz. Sağlık çalışanlarımızın elinden şifa bulan ve korona virüsü atlatan ve sayıları yaklaşık 100 bine ulaşan vatandaşlarımızı da Kızılay'ın bu çalışması ve çağrısına destek vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yalçın; Sağlık-Sen üyelerine seslenerek “Kollarımızı iş yapmak için, üye yapmak için, çözüm ve kazanım üretmek için sıvıyorduk; bugün de Kızılay stokuna destek vermek, ihtiyacı olanlara kan vermek, derman ve şifalarına katkı sunmak için sıvıyoruz. Kan konusunda da biz bize yetmeliyiz Türkiye'm diyoruz” çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.