SICAK EKMEK KOKUSUNUN ARDINDAN KİTAP VE ÇAY MOLASI

SICAK EKMEK KOKUSUNUN ARDINDAN KİTAP VE ÇAY MOLASI
Şırnak'ta yaklaşık 27 yıldır fırın işleten Barkın Kardeşler, iş yerinde boş vakitlerini kitap okumakla değerlendirerek, bu yönüyle özellikle öğrencilere ve çevre esnafına...

Şırnak'ta yaklaşık 27 yıldır fırın işleten Barkın Kardeşler, iş yerinde boş vakitlerini kitap okumakla değerlendirerek, bu yönüyle özellikle öğrencilere ve çevre esnafına örnek oluyor.

Şırnak Atatürk Mahallesinde fırın işletmecileri, gün boyu ekmek üretiyor, müşterilerden gelen sipariş üzerine lahmacun ve pide de hazırlıyor. İşler bitirdiklerinde demledikleri çayı yudumlayarak hem dinleniyor hem de kitap okuyarak zamanlarını değerlendiriyorlar.

Fırın işletmecileri işyerlerinin bir köşesinde kurdukları küçük kütüphaneden hem sipariş bekleyen vatandaşlar hem de çevre esnafı faydalanabiliyor. Kendileri ise sıcak ekmek kokusunun ardından kitap ve çay molası veriyorlar.

Fırın işletmecisi Hasan Barkın, hamur açıp fırında ekmek pişirdiğini belirterek işlerini bitirir bitirmez ellerine çay alarak bir yandan yudumlarken diğer yandan ise kitap okuduklarını belirtti.

Barkın, “27 yıldır ben bu fırıncılık mesleğinde çalışıyorum. Boş olan zamanlarımın hepsini kitap okuyarak geçiriyoruz. Ekmek, lahmacun ve fide siparişleri olduğu zaman çalışıyoruz. Onun dışında bütün zamanımızı çayımızı demleyerek ve kitap okuyarak geçiriyoruz. Bütün esnafa ve vatandaşlara tavsiye ediyoruz. Boş zamanlarımızı kitap okuyarak değerlendiriyoruz” dedi.

Hüseyin barkın ise, “ben 10 yıldır bu fırın işi ile uğraşıyorum. Meslek gereği ekmek, pide ve lahmacun siparişlerin ardından toplu olarak kitap okumaya başlıyoruz. Telefon veya sosyal medya ile uğraşacağımıza daha çok kitapla zaman geçirmeye çalışıyoruz. Kitap okuyarak daha bilgili oluyoruz. Bu fikir biz çalışırken çok boş zamanımız oluyordu. Arkadaşlar tek tek getiriyorlardı. Daha sonra fırında küçükte olsa kendimize bir kütüphane yaptık. Sipariş bekleyen vatandaşlar buradan faydalanıyor. Çevre esnafımız bazen gelip kitap alıp okuyorlar ve bitirdikten sonrada geri getiriyorlar” dedi.

Barkın Kardeşlerin yanında çalışan yeğenleri Lokman Barkın ise, “2 yıldır amcaoğullarımın yanında çalışıyorum. Sipariş götürüyorum. Korona virüs nedeniyle okula gidemiyorum. Burada hem haçlığımı çıkarıyorum hem de boş zamanlarımda derslerime yardımcı olacak kitaplar okuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.