Siirt Üniversitesi Rektörü Şındak’tan Şırnak Üniversitesi Rektörü Erkan’a Ziyaret

Siirt Üniversitesi Rektörü Şındak’tan Şırnak Üniversitesi Rektörü Erkan’a Ziyaret
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan'ı Ziyaret Etti. Rektörlük makamında gerçekleşen...

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan'ı Ziyaret Etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Dicle Kalkınma Ajansı(DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı da bulundu.

Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyarette, iki üniversite arasında yapılabilecek iş birliklerine yönelik istişarelerde bulunuldu.

Prof. Dr. Nihat Şındak'ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan, iki üniversitesinin ortaklaşa gerçekleştirecekleri faaliyetlerin bölgemize katma değer sağlayacağını belirtti.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak da Rektörümüz Prof. Dr. Erkan'a misafirperverliğinden ötürü teşekkür ederek, yapılan çalışmalarda başarılarının devamını diledi.

Yapılan görüşmenin ardından Rektör Erken, Şırnak Üniversitesi kampüsünü gezen Rektör Şındak'a yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Şırnak Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın ortak çalışmasıyla orijinal taşlarından kampüsümüzde yeniden inşa edilen Mehmet Ağa Sor Kasrının tarihi ile ilgili bilgi veren Rektörümüz; daha sonra Üniversitemiz, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ile Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteği ile kurulan tekstil atölyesinde 500 kişinin istidam edileceğini anlattı. Kampüsümüzdeki gezi Şırnak'taki kamu kurumlarının iş birliği ile 50 kişiye istihdam imkanı sağlayan Şal Şapik Üretim Tesisinde yapılan çalışmaların incelenmesinin ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.