SİLOPİ BELEDİYESİNDEN SU ANALİZİ VE SU DEPOLARI TEMİZLİĞİ UYARISI

SİLOPİ BELEDİYESİNDEN SU ANALİZİ VE SU DEPOLARI TEMİZLİĞİ UYARISI
Silopi Belediyesi, içme suyu şebekesine verilen suyun uygunluğunun tespit edildikten verildiğini açıkladı. Silopi Belediyesi, ilçe geneline su vermeden önce her gün laboratuvarlarda;...

Silopi Belediyesi, içme suyu şebekesine verilen suyun uygunluğunun tespit edildikten verildiğini açıkladı.

Silopi Belediyesi, ilçe geneline su vermeden önce her gün laboratuvarlarda; fiziksel, kimyasal ve biyolojik analizler yapılarak uygunluğu tespit edildikten sonra içme suyu şebekesine verildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca vatandaşların su depolarını periyodik olarak temizlenmesi gerektiği de vurgulandı.

Silopi Belediyesinden yapılan açıklamada; “İlçemize su vermeden önce her gün laboratuvarlarda; fiziksel, kimyasal ve biyolojik analizler yapılarak uygunluğu tespit edildikten sonra içme suyu şebekesine verilmektedir.

Değerli Halkımız; Su Arıtma Tesisimiz, İlçemize su vermeden önce her gün laboratuvarlarda; fiziksel, kimyasal ve biyolojik analizler yapılarak uygunluğu tespit edildikten sonra içme suyu şebekesine verilmektedir.

Ayrıca Halk Sağlığı tarafından da şebeke sularımızdan numune alınarak analizler yapılmaktadır ve yapılan bu analizler belediyemiz ile paylaşılmaktadır.

Arıtma tesisimizde yapılan analizler "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" uyarınca uygunluğu tespit edilmiştir. (Analiz Sonuçları Ektedir.)

Lütfen Su Depolarınızı Periyodik Olarak Temizleyiniz.

Temizlenmeyen su depoları insan sağlığına tehdit oluşturabilecek birçok mikrop ve mikroorganizmaları bünyesinde barındırır. Su deposu temizliği; uzun süreli kesintilerde ayda bir, rutin dönemlerde 3 ayda bir periyodik olarak tekrarlanması gerekir.”denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.