ŞIRNAK BAROSUNDAN DEDAŞ’A DAVA

ŞIRNAK BAROSUNDAN DEDAŞ’A DAVA
Şırnak Barosu, son zamanlarda yoğun şikâyetler üzerine DEDAŞ'a ‘Elatmanın Önlenmesi' davası açtı. Şırnak Barosu, Son Dönemlerde Bölgede...

Şırnak Barosu, son zamanlarda yoğun şikâyetler üzerine DEDAŞ'a ‘Elatmanın Önlenmesi' davası açtı.

Şırnak Barosu, Son Dönemlerde Bölgede DEDAŞ ile yaşanan sorunlardan kaynaklı olarak Baroya yapılan yoğun şikayetler üzerine 1136 sayılı Avukatlık kanununun ilgili maddelerine dayanarak DEDAŞ aleyhine “Elatmanın Önlenmesi” davası açtı.

Konu ile ilgili Şırnak Barosundan yapılan açıklamada; “Son Dönemlerde Bölgemizde DEDAŞ ile yaşanan sorunlardan kaynaklı olarak Baromuza yapılan yoğun şikayetler neticesinde 1136 sayılı Avukatlık kanununun ilgili maddelerine dayanarak DEDAŞ aleyhine “Elatmanın Önlenmesi” davası açılmıştır.

Önemle belirtmemiz gerekir ki Barolar da dahil olmak üzere Sivil Toplum Örgütleri "bağımsız” olarak çalışan, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda sorunları “bağımsız” olarak ele alan, gönüllülük esasına dayanan ve kar amacı gütmeyen kuruluşlardır.

Dolayısıyla Sivil Toplum Örgütleri karar mekanizması içerisinde olmadığından dolayı toplumsal sorunları çözebilecek kudrette değillerdir. Ancak buna ilişkin kamuoyu yaratma ve ilgili mercilere hukuk çerçevesinde başvurma yükümlülükleri vardır.

Bugüne kadar ilgililerle yapmış olduğumuz birebir görüşmelerden sonuç alamadığımızdan dolayı Şırnak Barosu olarak DEDAŞ aleyhine “Elatmanın Önlenmesi” davası açtığımızı ve sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.