ŞIRNAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ “'EĞİTİME ANNE ŞEFKATİ KATTI'

ŞIRNAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ “'EĞİTİME ANNE ŞEFKATİ KATTI'
"Anne Eli" şevkati ile okulları gezip Öğrencilerin ve idarecilerin sorunları ile yakından ilgilenen Şırnak'ın İlk Kadın İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, özellikle...

"Anne Eli" şevkati ile okulları gezip Öğrencilerin ve idarecilerin sorunları ile yakından ilgilenen Şırnak'ın İlk Kadın İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, özellikle mesleki eğitim gören okullara ve öğrencilere destek vererek hem istihdamın oluşmasına hem de mesleki okullarda yapılan üretimle bölge ekonomisine destek sağlamaya çalışıyor.

Şırnak'ın İlk bayan Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, Şırnak Merkez,İlçe ve Köylerindeki okulları tek tek dolaşarak Şırnak'ın eğitim sorunlarına çözüm olmaya sorunları çözmeye çalışıyor.

Şırnak'taki bir yıllık görev süresini dolduran Şener, okul idarecileri ve öğretmenlerle sık sık bir araya gelip Pandemi süresi boyunca il genelindeki okulları tek tek ziyaret etmeye başlayıp okulların hem fiziki hem de donanım eksikliklerini yerinde tespit edip,çözümü konusunda çalışmalar yapıyor.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdüresi Nazan Şener, birinci görev yılını doldurduğu Şırnak'ta mesleki ve akademik alanda adeta seferberlik başlatarak büyük bir ilke imza attı. Öğrencilerle çocuk olup oyun oynayan Şener, Öğretmenlerle meslektaş olup genç öğretmenlere yol gösterdi. Velilerle arkadaş olan Şener Tandır'da ekmek yaptı. Hiçbir İl Milli eğitimin müdürünün gitmediği yerlere ve okullara giderek oradaki problemlere çözüm oldu.

Okulların Bakım onarımlarından, eğitim ortamlarına. İnşaatlardan donatımlarına kadar her şeyiyle bizzat ilgilenerek her işi yerinde inceledi. Geçtiğimiz bir sene içinde salgın süreci olmasına rağmen il milli eğitim müdürümüzün himayelerinde yazılan ve yürütülen projelerle şehrimizde adeta eğitim seferberliği başladı. Meslek Liseleri ve Halk Eğitim Merkezleri üretime başladı.Öğrencilerimiz hem üretti hem harçlıklarını çıkardı.Hali Hazırda olan alanların canlanması ve ihtiyaç olan yeni alanların açılmasıyla artmakta olan üretimimiz ile bu zorlu günlerde sadece şehrimiz için değil ülkemiz içinde bir seferberlik başlatmış oldu.İl Müdürümüzün liderliği ile tüketen,daha fazlasını aramayan bir eğitim ortamından üreten,proaktif,motivasyonu yüksek bir eğitim ortamına ulaşıldı.Bizlerin ilimiz için beş senede neler yapabiliriz dediğimiz hedeflere bir senede ulaşıldı.

Görevini 'bayan veya erkek' olarak değerlendirmeyerek, amacının eğitimde Şırnak'ı bulunduğu seviyeyi daha üst yerlere taşımak olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, mesleki okulların ve mesleki okullarda yapılan üretiminin bölge ekonomisi için büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Bir anne, ev hanımı, bayan olmanın farklı bir bakış açısı kattığını ve çalışmalara bunun uygulama olarak yansıyacağını ifade eden Şener, görevinin sorumluluğunun farkında olduğunu, bayan gözüyle başarılı çalışmalar yapmak için Şırnak'ta eğitim alanında yapılması gereken her şeyi yapmak için çalışacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.