ŞIRNAK’TA COŞKULU ANNELER GÜNÜ KUTLAMASI

ŞIRNAK’TA COŞKULU ANNELER GÜNÜ KUTLAMASI
Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ev sahipliğinde Anneler Günü vesilesiyle kahvaltılı program düzenlendi. Şehri Nuh Otel'de düzenlenen programa Vali Pehlivan ve...

Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ev sahipliğinde Anneler Günü vesilesiyle kahvaltılı program düzenlendi.

Şehri Nuh Otel'de düzenlenen programa Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Belediye Başkan V. Ayten Akgül, Şehit ve Gazi Anneleri, İl protokol üyelerinin eşleri, çeşitli kamu kurumlarında çalışan Anneler, engelli vatandaşlarımızın Anneleri, koruyucu Anneler, meslek kuruluşlarında, sivil toplum teşkilatlarında görev yapan Anneler ve girişimci Anneler katıldı.

Masaları tek tek dolaşarak misafirleriyle yakından ilgilenen Vali Pehlivan ve eşi, çiçek takdiminde bulunarak tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

Programda konuşan Vali Pehlivan;“Saygıdeğer hanımefendiler, saygıdeğer Annelerimiz, Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Bugün Anneler Günü. Anneler Gününüzü can-ı gönülden kutluyorum. Sizlerin şahsında Şırnak ilimizdeki bütün anneler başta olmak üzere hem ülkemizde hem de dünyanın neresinde olursa olsun bütün annelerin bugününü içten en iyi dileklerimle kutluyorum. Hayırlar, iyilikler, güzellikler getirmesini diliyorum.

Anne emek, anne sevgi, anne vefa, anne sadakat, anne cefa, anne fedakarlık,anne sabır... Annelerimize minnet, annelerimiz cennet. “Anne” kelimesini duyunca Anadolu'daki tabiriyle “Ana” kelimesini duyunca hepimizin zihninde ve gönlünde en güzel sıfatlar tezahür ediyor. O güzel cümleler hepimizin dilinden kendiliğinden dökülüyor. Annelik çok kutsal, kıymeti kelimelerle ifade edilemeyecek kadar yücedir.

Siz, bu yüce annelik duygusunu yaşamış hanımefendiler olarak buradasınız. Ne mutlu sizlere. Burada değişik meslek gruplarından olan annelerimiz var. Hem işlerini yapıyorlar hem annelik vazifelerini yerine getiriyorlar. Girişimci annelerimiz, ev hanımı annelerimiz var. Vatanın birliği, beraberliği, bütünlüğü, bayrağımızın ilelebet gönderde nazlı nazlı, şanlı şanlı dalgalanması, milletimizin ülkesi ve devleti ile sonsuza dek ayakta kalması için canını feda eden aziz Şehitlerimizin çok kıymetli anneleri, Gazilerimizin anneleri var. Annelerimiz bizleri dünyaya getiren, sabırla, emekle büyüten değerlerimizdir. Elbette ailenin önce anne ve babadan oluştuğunu biliyoruz. Bu bağlamda annelik hayatın adeta başlangıcını teşkil ediyor. Elimizden önce annelerimiz tutuyor. Gözümüzün içine o sevgi, şevkat duygularıyla önce annemiz bakıyor. Bizi hayata hazırlıyor, yetiştiriyor, besliyor, büyütüyor. Canından bir parça sayıyor, ömrümüzün sonuna kadar da arkamızda maddi ve manevi destekleri ile, dualarıyla dimdik ayakta duruyor. Allah herkese annesinin duasını almayı, duasına nail olmayı nasip eylesin. Elbette beraberinde babaların da. Anne ve babaların duası hayat yolunda ilerlerken daha emin, daha güvenli yol almamızı sağlayacaktır. Dinimizde, inancımızda da anneye büyük önem atfedilmiştir. Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerinde hepimizin bildiği gibi, “Cennet, anaların ayağı altındadır.” müjdesi aslında hepimiz için çok büyük bir nimet, çok büyük bir mirastır. ‘Annesi, babası yanında olup da cenneti hak edemeyenler ne kadar yanılgı içerisindedir' aynı şekilde diğer bir hadiste vurgulanan bir husustur.

Annelerimiz, bu derece kıymetli değerlerimizdir. Ebediyete irtihal eden annelerimiz var. Bugün Anneler Gününde annesinin yanında olan, uzakta da olsa, en azından telefon ederek kutlayabilenler olduğu gibi annesini ebediyete uğurlayanlar, bügünü üzüntü içinde geçirenler de var. Gurbette olanlar için ayrı bir hüzün ama annesini kaybetmiş olanlar için çok daha büyük bir hüzün. Bugün vesilesiyle ebediyete irtihal etmiş olan bütün annelerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun inşallah. Hayatta olan annelerimize şükran duygularımızı, saygılarımızı hep birlikte ifade ediyoruz. Allah hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler nasip etsin.

Anadolumuzun, ülkemizin kalkınması, gelişmesi daha da müreffeh günlere kavuşması konusunda annelerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de büyük pay sahibidirler. Tarihte, en zorlu dönemlerde, savaş yıllarında annelerimiz evlatlarını kına yakarak cephelere göndermiştir. Annelerimiz, cephaneler ıslanmasın diye “Evlatsız kalabilirim ama vatansız kalamam” diyerek cephanenin üstünü kendi çocuğunun örtüsü ile örtmüştür. Bu şekilde mücadeleler verilmiş, Nene Hatun'lar, Şerife Bacı'lar bu şekilde ortaya çıkmış. Annelerimiz duasını hiçbir zaman esirgememiş. Evlatları için dua ettiği gibi vatanın bütünlüğü ve beraberliği için de dua etmiş. O yüzden “dualı bir milletiz, dualı bir devletiz” diyoruz. Bu coğrafyada ayakta durmak kolay değil. Şırnak'ta, bir serhat ilindeyiz. Burada yaşanan sıkıntıları hepimiz biliyoruz. O sıkıntılar, dualı milletimiz ve devletimiz sayesinde aşıldı, aşılıyor. Ülke olarak, devlet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetleri ile katedilen mesafeleri görüyorsunuz. Bunun kalıcı olması konusunda da siz kıymetli annelerimizin şahsında bütün annelerimize yine görevler düşüyor. Geçmişte, tarihte ve bugünümüzde olduğu gibi evlatlarımızı şevkat duygularıyla, hoşgörü duygularıyla, kardeşlik duygularıyla yetiştirmeye devam ettiğiniz sürece hiçbir şer odağı birliğimizi, bütünlüğümüzü bugüne kadar bozamadınız gibi, bundan sonra da bozamayacaktır. Bu konuda siz saygıdeğer annelerimizin duası, desteği çok önemlidir. Biliyoruz ki sizlerin dua ve desteği her zaman milletimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla topyekûn ülkemizle, devletimizle birliktedir.

Bugün burada, bu güzel bahar gününde bir araya geldik, sağ olun iştirak ettiniz. Ben başta Şehit ve Gazi annelerimiz olmak üzere tekrar hepinizin Anneler Günü'nü ayrı ayrı kutluyorum. Evlatlarınızla, torunlarınızla, ailelerinizle, eşlerinizle birlikte nice güzel, sağlıklı, nice mutlu yarınlara birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmanızı temenni ediyor, tekrar hoş geldiniz diyor, sizleri saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Kahvaltıya katılanlarla yapılan sohbetler ve fotoğraf çekimlerinin ardından program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.