Şırnak’ta ilk kez ayçiçeği ekimi yapıldı 

Şırnak’ta ilk kez ayçiçeği ekimi yapıldı 
Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tohumculuk faaliyetleri çerçevesinde Silopi ilçesi Pınarönü köyünde 100 dekarlık alanda...

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tohumculuk faaliyetleri çerçevesinde Silopi ilçesi Pınarönü köyünde 100 dekarlık alanda ilk defa ayçiçeği ekimi yapıldı. Ayçiçeğinin ekim ayının sonu ya da kasım ayının ilk haftasında hasadının yapılması bekleniyor.

Şırnak'ta ilk defa ekilen ayçiçeği ürününe çiftçilerin yönelmesi ve bir sonraki yıllarda ekim alanların artırılması için çalışmalar yürütülüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerince Silopi ilçesi Pınarönü köyünde 100 dekar alanda ayçiçeği ekilerek, verimlilik tarla kontrolleri yapıldı. Ayçiçeğinin kentte ikinci ürün olarak yetiştirilen mısır ve buğdaya alternatif bir ürün olarak yetiştirilmesi ve böylece ürün çeşitliliğinin artırılması hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının destekleriyle Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gelecek yıldan itibaren ayçiçeği ekmek isteyen çiftçilere yüzde 75 tohum desteği sağlanacak.

Silopi ilçesi Pınarönü köyünde 100 dekar alanda ekilen ayçiçeğinin hasadının ise ekim ayının sonu ya da kasım ayının ilk haftasında yapılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.