ŞIRNAK’TA İSTİHDAMA YENİ BİR MODEL PROJESİ İMZA TÖRENİ YAPILDI

ŞIRNAK’TA İSTİHDAMA YENİ BİR MODEL PROJESİ İMZA TÖRENİ YAPILDI
Şırnak'ta Tasarlayan ve Üreten Kadınlar: İstihdama Yeni Bir Model Projesi İmza Töreni yapıldı. Şırnak'ta, şiddet mağduru kadınlar yararına hazırlanan "Tasarlayan ve Üreten...

Şırnak'ta Tasarlayan ve Üreten Kadınlar: İstihdama Yeni Bir Model Projesi İmza Töreni yapıldı.

Şırnak'ta, şiddet mağduru kadınlar yararına hazırlanan "Tasarlayan ve Üreten Kadınlar İstihdama Yeni Bir Model Projesi"nin uygulamaya geçmesi amacıyla protokol imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Şırnak Valiliği koordinasyonunda, Şırnak Üniversitesi tarafından geliştirilen ve Şırnak Belediyesi'nin proje ortağı olduğu “Tasarlayan ve Üreten Kadınlar: İstihdama Yeni Bir Model” projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan projenin temsili imza töreni Şırnak Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Şırnak Valisi Ali Hamza PEHLİVAN, Şırnak Vali Yrd. Faruk DOĞRU, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet YARKA, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet ALANLI, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN, Şırnak Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Tahir NALBANTÇIOĞLU, Şırnak Üniversitesi Öğr. Üyesi Sıdıka Akdeniz, Şırnak Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Hazım ÜCÜN katılım sağlamışlardır.

Projenin toplam bütçesi yaklaşık 1,7 milyon TL olup, bu tutarın 1,5 milyon TL'si Dicle Kalkınma Ajansı tarafından, yaklaşık 200 bin TL'si ise Şırnak Üniversitesi ve Şırnak Belediyesi tarafından finanse edilecektir.

Şırnak'ta özellikle şiddet mağduru kadınlara yönelik sürdürülecek bu proje kapsamında kadınların, teknolojik ve endüstriyel tasarım alanında yer alması sağlanacaktır. Projeyle kurulacak kadın kooperatifiyle birlikte ilk etapta 100 kişi, kooperatifin sürekliliğinin sağlanmasıyla uzun dönemde ise 500 kişilik bir istihdam sağlanması hedeflenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.