ŞIRNAK’TA TEKNOLOJİ TABANLI KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE DESTEK

ŞIRNAK’TA TEKNOLOJİ TABANLI KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE DESTEK
Şırnak Üniversitesinin paydaşlığını yaptığı ‘Teknoloji Tabanlı Kadın Girişimciliğini Geliştirme Programı' projesi, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği tarafından...

Şırnak Üniversitesinin paydaşlığını yaptığı ‘Teknoloji Tabanlı Kadın Girişimciliğini Geliştirme Programı' projesi, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Türkiye'nin gelişmekte olan doğu illerinde teknoloji tabanlı kadın girişimciliğini geliştirmek adına 20 kadın girişimcinin fikrini hayata geçirmesine birebir destek olunmasının amaçladığı “Teknoloji Tabanlı Kadın Girişimciliğini Geliştirme Programı” isimli Avrupa Birliği projesi Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla Şırnak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Van TSO, ABD büyükelçiliği ile Van Teknokent A.Ş.'nin paydaşlığında hayata geçiriliyor.

Van Teknokent ile Van Ticaret Sanayi Odası iş birliğinde ve Şırnak Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirilen Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği tarafından desteklenen "Womenpreneurs4Turkey -Teknoloji Tabanlı Kadın Girişimciliğini Geliştirme Programı Projesi" ile Van, Şırnak, Bitlis, Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Ağrı, Hakkâri illeri başta olmak üzere ülke genelinde nitelikli, teknoloji tabanlı kadın girişimciliğin özendirilmesi, piyasalarda rekabet edebilen yenilikçi ve teknoloji düzeyi yüksek olan iş fikirlerinin hayata geçirilmesini sağlayarak, kadın girişimcilere ait teknoloji tabanlı yeni girişimlerin oluşumunun hızlandırılması hedefleniyor.

Womenpreneurs4TurkeyNedir?

Teknoloji tabanlı ve ticari değer taşıyan yenilikçi iş fikirlerine sahip kadın girişimci adaylarının iş fikirlerini hayata geçirmelerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak amaçlanmaktadır.

Başvuru Şartları

Teknoloji tabanlı, gerçekleştirilebilir, yenilikçi ve ticari değere sahip iş fikri sahibi olmak

Başvuru tarihi itibariyle, 18 yaşından gün almış olmak

Başvuru tarihi itibariyle, daha önceden kurulmuş bir şirkete sahip olmamak veya hissedar olmamak

Kimler Başvuru Yapabilir

Kadın akademisyenler

Lisans ve lisansüstü öğrenciler, kadın mühendisler,

Kadın buluşçular,

Teknoloji tabanlı iş fikri olan kadın girişimciler ve girişimci adayları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.