STK Temsilcileri İdil SYDV Müdürü Feride Demir ile Görüştü

STK Temsilcileri İdil SYDV Müdürü Feride Demir ile Görüştü
Şırnak'ın İdil ilçesinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri,İdil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü ile görüştü. ...

Şırnak'ın İdil ilçesinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri,İdil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü ile görüştü.

Sağlık Sen Şırnak Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın,İdil Diyanet-Sen İlçe Başkanı Abdurrahman Uygur,İdil Esnaf Odası Başkanı Nurettin Aykan ile beraber SYDV Müdürü Feride Demir ile görüştü.

Görüşmeyle ilgili kısa bir açıklama yapan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın,Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Feride Demir'eHalkın ve kamu çalışanlarının sorunlarını dile getirip talep çözüm bulmada elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlçe menfaatine yönelik çözüm önerileri üreten, kalite, verimlilik ve sosyal diyaloga önem veren toplumun temel değerlerini dikkate alan bir anlayıştan yana olarak bizler, Hizmet Sendikacılığının öncülüğünü yapan bir sendikayız. Bu anlamda da vakıf müdürü ile Karşılıklı istişarelerde bulunarak ilçedeki sorunların çözüm yolları konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

STK temsilcilerinin yapmış olduğu ziyarette yardımların zamanında ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade eden İdil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feride Demir ise; Devletin sosyal yüzünü yansıtan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ilçede önemli hizmetlere imza attığını söyledi. Mütevelli heyeti ile sürekli istişare halinde yardımların doğru yerlere ve zamanında ulaşması adına sürekli istişare halinde olduklarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara engelli aylığı, yaşlı aylığı, asker aylığı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım aylığı, öksüz-yetim aylığı, şartlı eğitim yardımı,şartlı gebelik yardımı,şartlı sağlık yardımı,çoklu doğum yardımı ve kronik hastalık yardımı, nakdi yardım, kira yardımı, barınma yardımı, ev onarım yardımı ve ayni (gıda yardımı,giyim yardımı,kömür yardımı) Elektrik Tüketim desteğinde bulunmak. yabancı uyruklu mültecilerin sosyal uyum yardımı programından faydalanmasını sağlamak ve öğrenim gören çocuklar için eğitim yardımından bulunmak. Genel sağlık sigortası kapsamında gelir testi işlemlerini yapmak gibi görevleri en iyi şekilde yapmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

Demir,Vakfın amacının; Sosyal Güvenceden yoksun muhtaç durumda bulunan vatandaşlara yardım etmek sosyal adaleti pekiştirmek, Sosyal Devlet ilkesinden hareketle, toplumsal dayanışma bilincinin güçlendirilmesi, sosyal barışın korunması olduğu vakfın; Vakfın en yetkili organı Mütevelli Heyeti olduğunu. Vakfımız Kaymakam Başkanlığında 12 kişiden oluştuğunu.Karar organı olan Vakıf mütevelli heyeti aldığı kararlarla tüm yardım programlarını uygulamaya koyduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.