Süper Lig Oyuncusu Umut Nayir,Cizre’de bir okula Fen Laboratuarı kurdu

Süper Lig Oyuncusu Umut Nayir,Cizre’de bir okula Fen Laboratuarı kurdu
Spor Toto Süper Lig takımlarından GZT Giresun Sporda oynayan tecrübeli Futbolcu Umut Nayir, Şırnak'ın Cizre İlçesinde bulunan bir okula tam donanımlı bir Fen Laboratuarı kurarak örnek...

Spor Toto Süper Lig takımlarından GZT Giresun Sporda oynayan tecrübeli Futbolcu Umut Nayir, Şırnak'ın Cizre İlçesinde bulunan bir okula tam donanımlı bir Fen Laboratuarı kurarak örnek bir davranışa imza attı.

GZT Giresun Spor'da top koşturan Umut Nayir,vatani görevini icra ederken tanıştığı Öğretmen Hasan Alak vasıtası ile Şırnak'ın Cizre İlçesi Nur Mahallesinde bulunan Metin Bostancıoğlu İmam Hatip Ortaokuluna tam donanımlı bir Fen Laboratuarı kazandırdı.

Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Spor Toto Süper Lig takımlarından GZT Giresun Sporda oynayan tecrübeli Futbolcu Umut Nayir'ın Metin Bostancıoğlu İmam Hatip Ortaokuluna kurduğu ve okul yönetimi tarafından da isminin verildiği “Umut Nayir Fen Bilimleri Laboratuarı'nın”açılışını gerçekleştirdi.

“Umut Nayir Fen Bilimleri Laboratuarı” açılışı için okulda tören düzenlendi.Törene Milli Eğitim Müdürü Şahan İke,Şube Müdürleri Ahmet Gümüş ve Mevlit Gayırinal,Okul Müdürü Nasih Altan,Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Konferans salonda gerçekleşen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Müdürü Nasih Altan ve Laboratuarın kurulmasına vesile olan Öğretmen Hasan Alak Kısa bir konuşma yaptı.Akabinde Laboratuarın kuruluş aşaması sinevizyon yöntemi ile izlendikten sonra “Umut Nayir Fen Bilimleri Laboratuarı'nın” açılışı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürü Şahan İke,Şube Müdürleri ve öğrencilerle birlikte hem Laboratuarı gezdi hem de Laboratuar hakkında okul müdürü ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Devletlerin, kalkınması, gelişip, büyümesi eğitim ile gerçekleştiğinin altını çizen İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke,”eğitimde başarılı olmak için paydaşların işine aşkla,şevkle sarılması gerekiyor.Metin Bostancıoğlu Öğretmenlerinden Hasan Alak Hoca,işinde aşkla,şevkle çalışan bir öğretmenimiz.Onun vesilesi ile okulumuza Fen Laboratuarı açıldı ve şartları iyleştirildi.Tabi bunun yapımı,finansı kısmı tamemen Süper Lig takımı Giresun Spor'da oynayan Umut Nayir tarafından yapıldı.Bu örnek davranışından dolayı Futbolcumuza teşekkür ediyorum.”dedi.

Başarılı olmak için bilimsel çalışmalar yapmak gerektiğine vurgu yapan İke,”bilimsel çalışmaların yapılması için temel etken deneylerdir. Deneylerin yapıldığı yer ise Laboratuarlardır. İnşallah Umut Nayir'ın ilçemize kazandırdığı bu Laboratuarda araştıran, merak eden, öğrenmeyi öğrenen nesiller yetiştireceğiz ve eğitim sistemimize, ülkemize katkı sağlayacak ilim ve bilim insanları yetiştirmiş olacağız. Ben tekrar bu Laboratuarın kurulmasına vesilen olan Hasan Alak hocamıza ve bunu finanse edip okulumuza kazandıran Giresun Spor Futbolcusu Umut Nayır'a bu örnek davranışından dolayı çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Cizre Metin Bostancıoğlu Öğretmenlerinden Hasan Alak ise,bu Laboratuarın açılmasındaki etken benim Umut Nayir ile vatani görevimi yaptığım esnadaki tanışmamız vesile oldu.2018 Yılında Sakarya 7 Komando Tugay'ında Eğitim Komutanı olarak vatani görevimi yerine getirirken Umut Nayır'da bedelli asker olarak eğitim verdiğim askerlerden biriydi.Kendisi ile orada tanıştık.Daha sonra öğretmen olarak atamam gerçekleştikten sonra Cizre'ye geldim.Cizre'de görev yaptığım okulda Fen Laboratuarı olmadığı için Umut Nayir'dan rica ettim.Kendisi de bizleri kırmayıp okulumuza yepyeni tam donanımlı bir Fen Laboratuarı kazandırdı.Aslında bu fen Laboratuarı son aşamaydı çünkü daha öncesinde de okulumuza birçok faydası olmuştu.Spora yatkın çocuklar için spor malzemeleri.Cizre genelinde ve köy okulları projesi kapsamında başlattığımız bot ve mont kampanyasına çok büyük destekleri olmuştu.Bu vesile ile okulumuza ve Cizre'mize böyle bir Laboratuar kazandırdığı için öğrencilerim adına Umut Nayir'a çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Umut Nayir Fen Bilimleri Laboratuarı'nın”açılış töreni Milli Eğitim Müdürü Şahan İke'nin öğrencilerle birlikte pasta kesmesi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.