TRC3 BÖLGESİNDEKİ GENÇLERE YEREL KALKINMA VE İSTİHDAM KONFERANSI

TRC3 BÖLGESİNDEKİ GENÇLERE YEREL KALKINMA VE İSTİHDAM KONFERANSI
Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” kapsamında “Yerel Kalkınma,...

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” kapsamında “Yerel Kalkınma, Sosyal İçerme ve Genç İstihdamı Konferansı” internet üzerinden online olarak gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından ortak finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın sözleşme makamı olduğu “TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmektedir. Bu proje kapsamında paydaşlar arasında farkındalık oluşturmak ve yerel toplulukların iş birliğini geliştirmek, gençleri iş gücü piyasasına girişlerinde destekleyebilecek kaliteli bir ekosistem oluşturmak ve genç istihdamını teşvik etmek amacıyla video konferans düzenlendi.

Dicle Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferans internet aracılığıyla Zoom uygulaması ve YouTube üzerinden canlı yayınlanırken, sunuculuğunu ünlü oyuncu Mert Fırat, açılış konuşmasını da Ajans Genel Sekreteri Ahmet Alanlı yaptı. Konferansa Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Angel Gutierrez Hidalgo, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim Demircan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzmanı Yusuf Taner Tekin, Uluslararası Çalışma Örgütü İstihdam ve Eğitim Uzmanı Nuran Torun Atış, Microsoft Türkiye CTO'su (Teknoloji Yönetimi Sorumlusu) Onur Koç, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Teknoloji İletişimcisi Dr. Sertaç Doğanay, Mardinli Ünlü Şef ve Sosyal Girişimci Ebru Baybara Demir, Proje Ekip Lideri Cleofe Maria Cristina Guardigli, ve Dicle Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkan Vekili Nilüfer Baş katılarak çeşitli sunumlar gerçekleştirdiler.

Çeşitli sektörlerden birçok değerli konuşmacıyı bir araya getiren geniş katılımlı konferansta, gençlere yönelik yeni teknik eğitim trendleri, girişimciler için fırsatlar, yerel istihdam planı modellerindeki iyi uygulamalar, paydaşlar arasındaki iş birliği ve bölgesel kalkınma planı temelinde politika önerileri gibi konular farklı açılardan ele alındı. Programın amacı Dicle Kalkınma Ajansı TRC3 Bölgesi'ndeki Mardin, Batman Şırnak ve Siirt illerinde genç istihdamını teşvik etmeyi, iş gücü piyasasında talep edilen dijital beceriler, teknik zanaatkârlık gibi mesleki becerilerle gençlerin girişimcilik kapasitelerini ve istihdam edilebilirliklerini arttırmaktır.

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen konferansta başarılı girişimcilik deneyimleri paylaşılarak gençlere ilham olması ve ufuklarının genişlemesi hedeflenerek Bölgenin yerelden kalkınmasına katkı sağlanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.