Türkiye güzelinden Doğu’ya destek

Türkiye güzelinden Doğu’ya destek
Doğu illerine verdiği desteklerle bilinen, Lübnan'da düzenlenen Miss Europe 2021 yarışmasında üçüncü olarak taç giyen Duygu Çakmak, Şırnak'ın...

Doğu illerine verdiği desteklerle bilinen, Lübnan'da düzenlenen Miss Europe 2021 yarışmasında üçüncü olarak taç giyen Duygu Çakmak, Şırnak'ın sembolü Cizre Kalesi, Mem U Zin Türbesini ve Dengbej evini ziyaret etti.

Miss Europe 2021 güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil ederek 37 ülke arasında 3.olan Duygu Çakmak, tarihi ve doğal güzellikleriyle moda çekimlerinin uğrak yeri ile sinema filmlerinin doğal platosu haline gelen Cizre ilçesini ziyaret etti. “Ben ne doğuyum, ne Batıyım Anadolu'yum" diyen Türkiye güzellerinden Çakmak, doğu illerinin medyada farklı olarak lanse edilmesinin üzerine Cizre'yi ziyaret ederek bu algıları kırmak istediğini dile getirdi.

Tarihi olaylara ve aşklara ev sahipliği yapmış olan Cizre'de olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Çakmak, doğunun her tarafının çok güzel ve harika yerleri olduğunu ifade etti. Çakmak, “Bizler, burada çekimlerimizi yaparak buraların güzellikleriyle anılmasını istiyoruz. Burada çok güzel bir tabiat var, Cudi Dağı var. Bu güzellikleri insanlara gösterebilmek için buradayız. Bundan sonraki çalışmalarımda da burada olacağım. Önümüzdeki aylarda Cudi Dağının tepesine, Sefine Bölgesine çıkacağız. Bundan sonraki çalışmalarımın çoğunu doğu illerinde yapmayı düşünüyorum. Çünkü buraların üzerindeki kötü algının değişmesine ihtiyacı var. Ben ne doğuyum ne batıyım, ben, Anadolu'yum. Onun için buradayım ve burada olmaya devam edeceğim” dedi.

Mem ile Zin'in türbelerini ziyaret edip dualar okuduktan sonra çekimler yapan Çakmak, ardından Cizre Dengbej evini ziyaret etti. Çakmak, ilçesindeki tarihi mekanlarda moda çekimleri yaptıktan sonra Habur Sınır Kapısını da ziyaret edip hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Şırnak'tan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.