ULUDERELİ MİNİKLER ‘DÜNYA ROBOT OLİMPİYATLARI’NA DAVET EDİLDİ

ULUDERELİ MİNİKLER ‘DÜNYA ROBOT OLİMPİYATLARI’NA DAVET EDİLDİ
‘ First Lego Challenge' ulusal turnuvasında yaptıkları robot ve kodlamalarla 220 puan alan Uludereli Minikler İzmir'de düzenlenecek ‘Dünya Robot Olimpiyatları'na...

‘ First Lego Challenge' ulusal turnuvasında yaptıkları robot ve kodlamalarla 220 puan alan Uludereli Minikler İzmir'de düzenlenecek ‘Dünya Robot Olimpiyatları'na davet edildi.

Bu yıl 18.si düzenlenen ‘ First Lego Challenge' ulusal turnuvasına, Fatih Mandev ve Gözde Mandev öğretmenlerin danışmanlığında ‘Atmacalar' takımı yaptıkları robot ve kodlamalarla ‘220' puan toplayarak yarışmayı 29. sırada tamamladılar.

Öğrencilerin turnuvada gösterdikleri çabalardan dolayı Bilim Kahramanları Derneği tarafından haziran ayında İzmir'de düzenlenecek ‘Dünya Robot Olimpiyatları'na davet edildiler. Takım, turnuva neticesinde dereceye girmeleri durumunda Almanya'da düzenlenecek olan uluslararası turnuvaya katılmaya hak kazanacaktır.

‘ First Lego Challenge' turnuvası

Turnuvaya katılacak olan takımlar 18 yaş üstü gönüllü koçlarının ve danışmanlarının rehberliğinde haftada en az 1,5 – 2 saatlik bir çalışmayla, turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot programlayıp tasarlarlar ve her sezon, tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili araştırma projesi yürütürler. Tüm bu yolculuk sırasında takım çalışması, deneyim paylaşımı, arkadaşça rekabet kuralları, süreç odaklı olma ve duyarlı profesyonellik onlara rehberlik eder. Turnuvalara katılan çocuk ve gençler; hem bilim, sanat, teknoloji konularında, hem de ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli bir deneyim yaşarlar. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olarak hayal etmelerine teşvik eder.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.