UYAFA FUTBOL TURNUVASI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

UYAFA FUTBOL TURNUVASI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Şırnak'ta 25 Mayıs'ta düzenlenecek olan UYAFA Cudi Cup Futbol Turnuvası için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak...

Şırnak'ta 25 Mayıs'ta düzenlenecek olan UYAFA Cudi Cup Futbol Turnuvası için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza merasimine Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, Şırnak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Umaç ve UYAFA Genel Başkanı Özcan Şimşek katıldı.

Protokol hakkında bilgiler veren Vali Pehlivan, “Bugün burada UYAFA ile Mayıs ayı sonunda İlimizde gerçekleştirilecek olan turnuvanın protokolünü imzalamak üzere bir araya geldik. İsmi ‘UYAFA Cudi Cup 2022 Futbol Turnuvası' olarak belirlendi. Bu bağlamda Cudi Cup artık ana marka haline geliyor. Geçen yıl Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvasını yapmıştık. 16 Mayısta Cudi Cup Uluslararası Tenis Turnuvasını yapacağız. Arkasından da UYAFA Cudi Cup Futbol Turnuvası gerçekleşecek. Bu turnuvaya 9 takım katılacak. Takımların müsabakaları neticesinde şampiyon olan takım 2023 yılında Erzurum'daki ‘UYAFA Palandöken Cup 2023' futbol turnuvasında ülkemizi temsil edecek. O turnuvaya 24 ülkeden katılım olacak. Dolayısıyla Şırnak'taki organizasyonda başarı elde eden takımımız, uluslararası bir organizasyonda yerini alacak. 2018 yılında yine Şırnak'tan bir takımımız, Avrupa'da şampiyon olmayı başarmıştı. 2019 yılında giden takımımız da ikinci olmayı başarmıştı.

Bu şunu gösteriyor: Gençlerimize imkan verdikçe, hangi alanda olursa olsun, kendilerini gösteriyor, başarı elde ediyorlar. Devletimiz de Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde her alanda olduğu gibi spor alanında da yurt genelinde, tesislerin artması ve her geçen gün çeşitlenmesi konusunda çalışmalar yapılıyor. İlimizde de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri ile hem İl Merkezinde hem ilçelerimizde her geçen gün tesislerimizin, spor salonlarımızın, sahalarımızın sayısı, lisanslı sporcularımızın sayısı artıyor. Bugün itibariyle İlimizde lisanslı sporcu sayısı 45 bini geçmiş durumda. Değişik branşlarda buna her geçen gün yenileri ekleniyor. Takım sporlarında ve bireysel sporlarda tesisler arttıkça, sporcularımıza imkanlar sunuldukça bu sayının daha da artacağına inanıyoruz. 5-6 yıl önce bu rakam 15 bin civarındaydı. Bu süreçte çok mesafeler kat ettik. Bölgemizde ve İlimizde kırk yıla varan süre içerisinde terör nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşandı. Bu süreçte sosyal, kültürel, sportif faaliyetler istenilen düzeyde gerçekleştirilemedi. Son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde başta güvenlik birimlerimiz olmak üzere bütün Bakanlıklarımızın, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle alınan başarılı neticeler güvenlik ve huzur iklimini yaşamamıza vesile oldu. Yakalanan bu iklimin devam ettirilmesi hususunda bu faaliyetlerin önemli olduğuna inanıyoruz. Daha güvenli ve huzurlu hale geldikçe de daha çok sosyal, kültürel faaliyet, spor faaliyeti yapıyoruz. Bu organizasyon da bunlardan biridir.

Türkiye'nin en genç 2 ilinden biriyiz. 546 bin nüfusumuz var. Nüfusumuzun yaş ortalaması 21'dir. Bu genç nüfusun bir yandan okullarımızda eğitirken bir yandan da sporla haşır neşir olmalarını sağlamak, bunu yaparken de değerleriyle birlikte eğitilmelerini sağlamak da en büyük gayelerimizden biri. Nitekim, UYAFA'nın sloganına baktığımızda da değerler eğitimi olarak nitelendirdiğimiz, yaşam kaynağı birçok hususa dikkat çektiğini görüyoruz. Su, toprak, gıda gibi temel teşkil eden kaynaklara vurgu yapıyor ve bunu sporla pekiştiriyor. Atalarımızın, ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.' diye bir sözü var. Bu kaynaklarımızı iyi değerlendirirsek fiziki olarak da iyi yetişmek anlamına gelecektir. Spor, insanın zinde olmasında çok büyük değer taşıyor. Bunu bütünleştirdiğinizde hangi mesleği icra ederseniz edin orada başarı kaçınılmaz olacaktır.

Bu organizasyonda protokol çerçevesinde iş birliği yapacağımız UYAFA Genel Başkanı Özcan beye ekibiyle beraber teşekkür ediyorum. Yerelde bütün projelerde olduğu gibi yine Şırnak Belediyemizle birlikte ev sahipliği yapacağız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Şırnak TSO katkı yapacak. Şırnak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve UYAFA İl Temsilciliği üzerine düşeni yapacak. Ben protokole imza atacak bütün kurumlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel bir organizasyon olmasını diliyorum. Katılacak olan bütün takımlara şimdiden başarılar temenni ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Yarka ve UYAFA Genel Başkanı Şimşek de birer konuşma yaparak protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti, turnuvaya katılacak takımlara başarılar diledi.

Protokol imza merasimine UYAFA Şırnak İl Temsilcisi Mehmet Emin Yürek ve Talat Akıl da iştirak etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.