ÜZÜM ÜRETİCİLERİNE İLAÇLAMA UYARISI YAPILDI

ÜZÜM ÜRETİCİLERİNE İLAÇLAMA UYARISI YAPILDI
Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğü, üzüm bağlarında kayıplara yol açan hastalıklara karşı üreticileri uyardı. Müdürlük ayrıca asma...

Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğü, üzüm bağlarında kayıplara yol açan hastalıklara karşı üreticileri uyardı. Müdürlük ayrıca asma ağaçlarındaki fenolojik gözlemler takip edilerek ilaçlama tavsiyesinde bulunma hizmetinin de verileceğini duyurdu.

Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden hastalıklara karşı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Asma ağaçlarının ana hastalığı durumunda olan Külleme, Salkım güvesi ve Mildiyö hastalığıasma ağaçlarının yaprak ve meyvelerinde zararlanmalara yol açmaktadır.

Müdürlüğümüzde asma ağaçlarındaki fenolojik gözlemler takip edilerek ilaçlama tavsiyesinde bulunma hizmeti yürütülmektedir. Yapılan kontroller neticesinde asma ağaçlarında 3'ncü ve 4'ncü ilaçlama zamanları gelmiştir.3. İlaçlamayı Taneler nohut büyüklüğünde iken, 4'ncü ilaçlama Taneler ben düşme döneminde yapmayı unutmayınız. İlaçlama tavsiyesi için İl/İlçe Müdürlüklerimize müracat edebilirsiniz.”denildi.

Bağ Küllemesi: Asmanın yapraklarında, çiçek ve sürgünleri ile tanelerinde zarar yapar. Hastalığa yakalanmış yaprak ve tanelerin normal parlaklığını kaybettiği, üzeri kül serpilmiş gibi durum aldığı ve zamanla tanelerin çatladığı görülür. Çubukların hastalanmasına ve önemli mahsul kaybına sebep olur.

Bağ Salkım Güvesi (Harab, kurtlanma, çürüme) : Bağlarda çiçek, koruk ve olgun tanelerde zarar yapar. Üzümün zarar görmesi sonucu akan tatlımsı sıvı üzerine çürütücü mantarlar kolayca yerleşerek salkımların çürümesine sebep olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.