VALİ PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA OKUL GÜVENLİĞİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

VALİ PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA OKUL GÜVENLİĞİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Okul Güvenliği Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen...

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Okul Güvenliği Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Pehlivan ile Vali Yardımcısı Ali Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, okul Müdürleri, köy ve mahalle Muhtarları ile okul aile birliği Başkanları katıldı.

Toplantıda okul güvenliğini sağlamaya yönelik yapılan çalışmalar ve alınan ve planlanan tedbirler görüşüldü.

Vali Pehlivan, okullarda güvenlik açısından gerekli adımların atıldığını, bu konunun yakından takip edilmesi gerektiğini ve kamera sistemlerinin büyük ölçüde okullarda mevcut olduğunu söyledi. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile okulların çevresiyle birlikte kontrol altında tutulabildiğini ifade etti. Çocukları zararlı alışkanlıklara sürükleyebilecek art niyetli kimselerin okullara yaklaştırılmadığını, bu yönde teşebbüs olması durumunda gerekli işlemlerin yapılarak bertaraf edileceğini belirtti. Gerek Jandarma gerekse Emniyet personellerinin okul güvenlik irtibat görevlisi olarak hizmet verdiğini ifade eden Vali Pehlivan; okul yöneticileri ve öğretmenlerin azami dikkat göstermeleri, herhangi bir olumsuzluk anında güvenlik güçleriyle gerekli iletişimi sağlamalarını istedi.

İçişleri Bakanlığının uyuşturucuyla mücadele için geliştirdiği “Uyuma” uygulaması hakkında da bilgiler veren Vali Pehlivan, herkesin bu uygulamayı cep telefonuna indirip etkin bir şekilde kullanmasını tavsiye etti.

Sıklıkla gerçekleştirdikleri okul ziyaretlerindeki toplantılarda okul güvenliğini sağlamaya yönelik uygulamalar, eğitim öğretim kalitesini, başarı düzeyini artırmaya yönelik çalışmalar hakkında mütemadiyen değerlendirme ve bilgi alışverişlerinde bulunulduğunu ifade eden Vali Pehlivan, bu tür toplantıların devam edeceğini belirtti. Toplantıya iştirak eden eğitimin paydaşlarına, eğitim öğretim sürecine katkılarından dolayı teşekkür etti. Vali Pehlivan “Geçtiğimiz ay başlayan 2021-2022 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, ilimize ve ülkemize bir kere daha hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, huzur ve güven içinde geçecek eğitim döneminde öğretmen ve öğrencilerimize üstün başarılar temenni ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Şırnak genelindeki okullaşma oranı, öğrenci ve öğretmen sayıları, okul güvenliği ile ilgili alınan önlemler hakkında bilgiler verdi, alınması gereken ek tedbirlerle ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştı. Ardından İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının okul güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmaları ile Milli Eğitim alanında yürüttükleri eğitici ve bilgilendirici faaliyetler hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

Okul güvenliği toplantısı katılımcıların talep, görüş, önerilerini dile getirmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.