VALİ PEHLİVAN, SİLOPİ’DE “YER FISTIĞI HASAT ŞENLİĞİ”ETKİNLİĞİNE KATILDI

VALİ PEHLİVAN, SİLOPİ’DE “YER FISTIĞI HASAT ŞENLİĞİ”ETKİNLİĞİNE KATILDI
Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan; Silopi'ye bağlı Bostancı Köyü'nde Alternatif Ürün Yerfıstığı Yetiştiriciliği Eğitim - Yayım ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen...

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan; Silopi'ye bağlı Bostancı Köyü'nde Alternatif Ürün Yerfıstığı Yetiştiriciliği Eğitim - Yayım ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Yer Fıstığı Hasat Şenliği” etkinliğine katıldı.

Bismillah diyerek tarlada traktörle hasat yapan Vali Pehlivan, üretici Mehmet Emin Durak'tan bilgiler alarak sezonun tüm emektar çiftçilerimiz için hayırlı, bereketli ve bol kazançlı olması temennisinde bulundu.

“Yer Fıstığı Hasat Şenliği” etkinliği dolayısıyla katılımcılara teşekkür belgesi takdiminde bulunan Vali Pehlivan; “Hasadımızın hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum. Geçen yıl Şırnak İlimiz Silopi İlçemiz Türkiye genelinde fıstık üretim hasadında ilk üçe girmişti. Muhtemelen bu sene de rakamlara baktığımızda aynı sıralama içerisinde İlimiz, İlçemiz yer alacak.2006 yılında 200 dekar gibi mütevazı sayılabilecek bir alanda yer fıstığı üretimi başlamışken bugün 75 bin dekardan bahsediyoruz. Özellikle son üç yılda önemli bir artış yakaladığımızı görüyoruz. Geçen yıl üst 300 çiftçimiz bu işle iştigal ederken bu sene 400 çiftçimiz yerfıstığı üretimi ile iştigal ediyor.Bu sene artı bir değerimiz daha var. Yerfıstığı üreticilerimizin birliği var. Birliğimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tabi rakamların böyle katlanarak artmasında devletimizin, hükümetimizin, Tarım ve Orman Bakanlığımızın ve Bölge Kalkınma İdaremizin projelerinin çok önemli payı var.Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ülke genelinde tarım alanına çok büyük destekler söz konusu. İlimizde de son 10 – 15 yıl içerisinde Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı kapsamında verilen destekler yaklaşık 50 milyon TL civarındadır. Bunlar hibe desteği şeklinde veriliyor. Bugün ayrıca ayıklama, eleme ve paketleme adı altında bir tesisimizin de açılışını yapacağız. Bu tesisimiz ile birlikte bu alandaki üçüncü tesisimizi İlimize kazandırmış olacağız. Bu duygularla emektar çiftçilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, Silopi İlçe Tarım Orman Müdürü Mustafa Osmanoğlu ve Silopi Yerfıstığı Üreticileri Birliği Başkanı Emin Soysal da birer konuşma gerçekleştirerek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Vali Pehlivan, konuşmalarının ardından alandaki fabrikayı da gezerek incelemelerde bulundu, üreticilere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.