Cizre Devlet Hastanesi'nin yenilenen acil servisi hizmete girdi

Şırnak’ın Cizre İlçesinde üç ay önce tadilata giren Cizre Dr.Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi, tadilat ve onarım işleri tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

tadilati-tamamlanan-cizre-devlet-hastanesi-acil-servisi-hizmete-acildi-2.jpg

Cizre’de Eylül 2023’te tadilata giren Dr.Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi Acil servisinin genişleme ve yenilenmesi çalışmalarında sona erdi. Şırnak Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan ihale neticesinde yapılan tadilat ve onarım çalışmaları sona erdi. Yenilenen Acil Servis Şırnak Valisi Cevdet Atay’ın katıldığı törende hizmete açıldı.

tadilati-tamamlanan-cizre-devlet-hastanesi-acil-servisi-hizmete-acildi-1.jpg

Sağlık Bakanlığı ve Şırnak İl Sağlık Müdürlüğünün katkıları ve planlamaları ile, ambulans girişinin ve resüsitasyon kırmızı alanının ana girişle entegrasyonu ve yakınlaştırılması, arena merkezi sisteminde yaklaşık 25 yataklı geniş bir gözlem odası yapılması, muayene odalarının arttırılması ve hasta bekleme alanının, acil laboratuvarının genişletilerek ek hacim sağlanması gibi alt düzenlemeler içeren, aylık yaklaşık 30.000 acil hastaya nitelikli hizmet verecek olan acil servisin tadilat ve onarım çalışması işi başarıyla bitirildi.

tadilati-tamamlanan-cizre-devlet-hastanesi-acil-servisi-hizmete-acildi-4.jpg Tadilat ve onarımı tamamlanan Acil Servisin açılışı, Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Nazlı Demir, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Altın, Cizre Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Çoban, Cizre İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım, Cizre İlçe Jandarma Komutanı Kazım Sezgin, Başhekim Uzm. Dr. İsmail Çağrı Özütok, İlçe Sağlık Müdürü Ömer Ezin, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Yıldırım ve STK Temsilcileri ile diğer hastane yönetimi, muhtarlar ve kıymetli vatandaşlarımızla birlikte dualar eşliğinde gerçekleştirdi.

tadilati-tamamlanan-cizre-devlet-hastanesi-acil-servisi-hizmete-acildi-8.jpg Açılış kurdelesinin ardından Vali Atay ve beraberindeki davetliler yenilenen acil servisi gezip, birim yetkililerinden bilgi aldı.

tadilati-tamamlanan-cizre-devlet-hastanesi-acil-servisi-hizmete-acildi-9.jpg Cizre Dr.Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi Acil servisinin yeni hali hasta ve hasta yakınları tarafından memnuniyetle karşılanırken, Hastanenin genel anlamıyla yetersiz olduğunu da sözlerine eklediler.

tadilati-tamamlanan-cizre-devlet-hastanesi-acil-servisi-hizmete-acildi-7.jpg

tadilati-tamamlanan-cizre-devlet-hastanesi-acil-servisi-hizmete-acildi-5.jpg

tadilati-tamamlanan-cizre-devlet-hastanesi-acil-servisi-hizmete-acildi-6.jpg

Kaynak:cizremgazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.