Cizre’de Vatandaşların Her Gece Nöbetçi Eczane araması tepkiye neden oldu

Cizre’de Vatandaşların Her Gece Nöbetçi Eczane araması tepkiye neden oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde akşam ve gece saatlerinde hastanede tedavi olan hasta ve hasta yakınları mahalle mahalle, cadde cadde, sokak sokak nöbetçi eczane araması tepki toplarken, Eczacılar Odasının bu konuda sessiz kalması tepkilerin daha da artmasına s

(Hureyle Şan ve Azad Mendeş'in Haberi)

Cizre’de mesai saatinden sonra kapanan eczanelerin cama veya ışıklı tabelaya Nöbetçi Eczane ismini yazmaması hem vatandaşları mağdur ediyor hem de büyük tepki topluyor

Vatandaşlar, Cadde ve Sokaklarda Nöbetçi Eczane arıyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde mesai saatlerinden sonra hastanelerde tedavi olan vatandaşlar cadde ve sokaklarda nöbetçi eczane arıyor. Mesai saati sonrası kepenk kapatan eczacılar Işıklı tabelaya nöbetçi eczane ismini yazmayınca vatandaşlar büyük bir mağduriyet yaşıyor.

1-28.jpg

Nüfusu her geçen gün artarak devam edip, gelişen ve modernleşen Cizre’de vatandaşlar her gün sokak sokak, cadde cadde eczane arıyor. Mesai saati sonrası Cizre Devlet Hastanesinde tedavi yüzlerce insanın kendisi gibi mahalle mahalle, Cadde cadde ve sokak sokak ilaç almak için eczane aradığını İfade eden Lokman Ataka, vatandaşlar her gece bunu yaşarken eczacılardan sorumlu eczacılar odası ne yapıyor? Neden bu soruna bir çözüm bulmuyor! Arabası olan insanlar ilçenin her yerini gezip nöbetçi eczaneye kısa zamanda ulaşabilir. Peki yaya olarak eczane arayanlar yada maddi durumu olmadığı için hasta haliyle eczane arayan vatandaş ne yapacak diye tepkilerini ifade ettiler.

Her geçen gün daha da büyüyen bir yer olmaya başlayan Cizre’de nöbetçi eczane sayısının vatandaşın ihtiyacını karşılamadığını ifade eden vatandaşlar,eczanelerin her biri farklı bir yerde ve bazıları sokak aralarında olduğu için eczaneleri bulmak bazen çok zaman alıyor.Aynı zamanda da ilçe genelinde sadece bir eczanenin nöbetçi olması da ihtiyacı karşılamıyor.Biz vatandaşlar olarak başta Cizre Eczacılar Odası Başkanlığı olmak üzere ilgili tüm yetkililerden ricamız Nöbetçi Eczane isminin düzenli olarak her eczanenin camında, kepenginde veya ışıklı tabelasına yazılması ve nöbetçi eczane sayısının ikiye çıkarılmasıdır.”

Kaynak:Cizrem Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.