5 Kırmızı Kartın Çıktığı,6 Golün atıldığı maçı Cizre Dicle Spor Kazandı

5 Kırmızı Kartın Çıktığı,6 Golün atıldığı maçı Cizre Dicle Spor Kazandı
6 golün atıldığı 5 kırmızı kartın çıktığı sarı kartların havada uçuştuğu amatör lig maçında Cizre Dicle Spor, Kumçatı Sporu 4-2 yenerek şampiyonluk yolundaki bir engeli daha aşmış oldu.

dsc-7958.jpg

Şırnak 1.Amatör Ligi B Gurubunda Cizre’de oynanan futbol maçında Cizre Dicle Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta Kumçatı Sporu 4-2 yendi.

dsc-7969.jpg

Şırnak 1.Amatör Ligi B Gurubunda lider Cizre Dicle Spor, kendi saha ve seyircisi önünde gurupta 5. Sırada bulunan Kumçatı Spor ile karşı karşıya geldi. Güneşli bir havada oynanan maç futbolseverlerde türbinden takip etti.

dsc-8036.jpg

Şampiyonluk yolunda puan kaybı yaşamak istemeyen Cizre Dicle Spor ile gurupta üst sıralara yükselmek için mücadele eden Kumçatı spor mutlak üç puan için sahaya çıktı. Kondisyon ve tecrübe açısından konuk takıma karşı daha üstün olan Cizre Dicle Spor, baskılı bir oyun oynayarak başladı. Oynadığı baskılı oyununu müsabakanın 16.dakikasında tecrübeli golcü futbolcu Mevlüt Sapan’ın attığı gol ile 1-0 öne geçti. Attıkları golden sonra konuk takımın oyun disiplinini bozan Cizre Dicle Spor, etkili ve kontrollü bir oyun oynama başladı. Cizre Dicle Spor’un rakip ceza sahası içerisinde geliştirdiği gol pozisyonunda Cizre Dicle Sporlu futbolcunun yere düşürülmesi sonucu maçın orta hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan golcü futbolcu Mevlüt Sapan kendisinin ve takımının 2. Golünü kaydetti.

dsc-8039.jpg

Pozisyonun penaltı olmadığına itiraz eden ve bu itirazını sürdüren 7 Numaralı Kumçatı Sporlu oyuncu önce ikinci sarı kart hemen ardından da kırmızı kart ile oyundan atıldı. Kısa süreli bir tartışmanın yaşandığı maçın ilk yarısı ev sahibi Cizre Dicle Spor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

dsc-8046.jpg

Müsabakanın ikinci yarısında 10 kişi kalan rakibi karşısında daha etkin bir oyun oynayan Cizre Dicle Sporda golcü futbolcu Mevlüt Sapan maçın 60. Dakikasında attığı muhteşem gol ile maçta Hat-Trick yaparak takımını 3-0’lık üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Atılan golün ofsayt olduğu iddiası ile hakeme itiraz eden iki Kumçatı sporlu oyuncu sarı kart ile cezalandırıldı.

dsc-8063.jpg

Kalelerinde gördükleri üçüncü gol ve yedikleri kartlardan sonra daha da hırslanıp oyuna asılmaya ve mücadele etmeye başlayan Kımçatı Spor futbol takımı, Cizre Dicle Spor ceza sahası içerisinde geliştirdiği atakta bir futbolcunun yere düşürülmesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Kumçatı Sporun tecrübeli gol ayağı Halit Göksel, penaltı atışını gole çevirip farkı ikiye indiren golü kaydetti. Atılan golden sonra moral bulan ve 10 kişi kalmalarına rağmen oyundan düşmeyen Kumçatı Spor futbol takımı Cizre Dicle Spor ceza sahası çizgisi üzerinde bir serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen tecrübeli golcü Halit Göksel, mükemmel bir frikik golü ile kendisinin ve takımının ikinci golüne imza attı.

dsc-8070.jpg

3-0 önde götürdükleri maçta kalelerinde peş peşe iki gol gören Cizre Dicle Spor, yedikleri golün şokunu atlattıktan sonra tekrar oyuna asılmaya başladı. Cizre Dicle Spor maçın 78.dakikasında Ahmet İde’nin attığı gol ile 4-2 öne geçerken Kumçatılı Sporcular golün ofsayt olduğunu iddia ederek hakeme itiraz etti. Hakeme itiraz eden Kumçatılı bir sporcu önce kırmızı kart ile cezalandırıldı.90. dakikası Cizre Dicle Spor’un 4-2’lik galibiyeti ile devam eden maçın uzatma dakikalarında ise saha içi karıştı. Hakemin maç boyunca yanlış karar verdiğini iddia eden Kumçatı Sporlu futbolcular ile hakemler arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmada hakeme sözlü saldırıda bulunan bir futbolcu kırmızı kart ile oyun dışına bırakıldı ve maç Cizre Dicle Spor’un 4-2’lik galibiyeti ile sona erdi.

dsc-8080.jpg Maç sonunda hakemlere itirazlarını sürdürüp, sözlü saldırıda bulunan iki Kumçatılı sporcu daha kırmızı kart gördü. Hakem heyeti maç sonunda polis koruması altında soyunma odasına girdi.

dsc-8097.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.