TFF'nin kararı Bitlis Özgüzeldere Sporun Oyunlarını bozdu

TFF'nin kararı Bitlis Özgüzeldere Sporun Oyunlarını bozdu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Şırnak Petrol Spor ile Bitlis Özgüzeldere Spor arasında 29 Ekim’de oynanan maçta yaşanan saha olayları ile ilgili kararını verdi. TFF’nin verdiği karara göre Maç hükmen 3-0 Şırnak Petrol Spora verildi.

29 Ekim’de Bitlis 8 Ağustos Stadı'nda Bitlis Özgüzeldere Spor ve Şırnak Petrol Spor Kulübü takımları arasında Oynanan BAL 9. Grup müsabakası Şırnak Petrol Spor Kulübünün 1-0 üstünlüğü ile devam ederken, müsabakanın ilk yarısının bitimiyle Bitlis Özgüzeldere spor takımı taraftarları hakemlere taş ve yabancı maddelerle saldırdı.Yaşanan olayların ardından hakemler maçı tatil etiller.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Maçta yaşanan olaylarla ilgili kararını verdi.

TFF’nin verdiği karar şöyle; “Futbol Müsabaka Talimatı 19. maddesinin 1. fıkrasında "Müsabaka hakemi; Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakanın oynanamaması veya devam edilmesi olanağının kalmaması, Seyircilerin, stadyum düzen veya disiplini ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasına veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal etmeleri sonucunda müsabakanın oynanması veya müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder." denilmekte ve aynı maddenin 3. fıkrasında yer alan "Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir..." hükmü çerçevesinde, müsabakanın ilk yarısının bitimiyle Bitlis Özgüzeldere Spor takımına mensup futbolcunun taraftarları müsabaka hakemlerine yönelik kışkırtması, bunun üzerine hakemlere taş ve yabancı maddeler atılması, içlerinde ev sahibi takımın yöneticisi de olan 30-35 kişilik bir grubun soyunma odası koridorlarında müsabaka hakemini darp etmesi ve bir kişinin hakemin ağzını ve burnunu kapatarak tehdit etmesi nedeniyle maç hakem tarafından tatil edilmiştir. Müsabakanın tatil edilmesi uygun görülerek; anılan müsabakada Futbol Müsabaka Talimatı 23. maddesinin 4. fıkrası Bitlis Özgüzeldere Spor takımının 3-0 hükmen yenik sayılmasına, Şırnak Petrol Spor Kulübü takımının 3-0 hükmen galip sayılmasına karar verilmiştir”

ekran-goruntusu-2023-12-11-143654-001.png

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.