Cizre’de Engellilere Hizmet Eden Spor Kulübü İsim Ve Logo Değiştirdi

Cizre’de Engellilere Hizmet Eden Spor Kulübü İsim Ve Logo Değiştirdi
Cizre Engelsizler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin ismi yeni spor yasası kapsamında Cizre Spor Kulübü olarak değişti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren ‘’Cizre Engelsizler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’’ yeni spor yasası kapsamında tüzük değişikliğine giderek hem dernek ismini değiştirdi hem de dernek logosunu değiştirdi.

Yeni Spor yasası nedeni ile hem isim hem de logo değişikliği yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Dernek Başkanı Necmettin Özen; ”26 Nisan 2022 tarihli ve 31821 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu (“Spor Yasası”) kulüpler ve federasyonlar hakkında birçok yeni düzenleme getirildiğini söyledi.”

Bu düzenleme sonrasında dernek olarak teşekkül eden spor kulüplerine, derneklerden farklı yeni bir tüzel kişilik kazandırılmış olup ve bu yeni tüzel kişiliğe “spor kulübü” ismi verildiğine vurgu yapan Özen, ”buna istinaden 27.11.2021 tarihinde kurduğumuz (‘’Cizre Engelsizler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’’) yasa kapsamında tüzük değişikliğine gidilerek (‘’Cizre Engelliler Spor Kulübü’’) olarak değiştirilmiş olup 23.06.2023 tarihinde onaylanmıştır.” Dedi.

Özen “Cizre Engelliler Spor Kulübü’’ Amacı: sportif faaliyetler yapmak, yapılacak yarışmalara katılarak şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek. Spor faaliyetleri düzenlemek, engelli bireylere sporu teşvik ederek toplumla sosyalleşmelerini sağlayarak, sağlık ve psikolojik açısından yaşamlarına etki etmek. Engelli ve ailelerine yönelik spor ile ilgili eğitim ve seminerler düzenleyerek sporun yaşamlarında bıraktığı olumlu etkiyi anlatmak. Spor aracılığı ile kamu idaresi, yerel yönetim ve bütün kamuoyun’da farkındalık yaratarak engelli bireylerin de hayatın her alanında yer alabilecekleri ve yer alması gerektiği mesajı vermeyi amaçlıyoruz.

Bunun sonucunda bölgede yaşayan engelli bireyler ile ilgili hak temelli çalışmalar yürütmek üzere 26.07.2023 tarihinde (‘’Cizre Engelliler Derneği’’) kurulmuş olup faaliyetlerine başlamıştır.”

Buradaki amaçlarının tüm engelli guruplarını bir araya getirmek, engellilerin sorunları ile ilgili, kamu kurum ve kuruluşlarına iletmek ve sorunlarının çözümünde yardımcı olmak olduğuna vurgu yapan Özen,”başta sağlık, eğitim ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesini, her alandaki ayrımcı uygulama ve düzenlemelerin giderilmesini sağlamak. Engellilerin toplumdaki tüm bireylerle eşit haklara sahip olması ve ayrımcı uygulamaların sona erdirilmesi. Engellilerin toplumla entegre bir yaşam sürdürmelerinin savunulması ve izolasyona yol açabilecek her türlü uygulama ve politikaya karşı mücadele edilmesi. Kamusal ya da özel tüm yaşam alanlarının ve hizmetlerin evrensel tasarım ilkesi uyarınca, herkes için erişilebilir olması yönünde gerekli çalışmaların yapılması.

Engelliler ve aileleri ile dayanışma içerisinde bulunarak bu ailelerin ve engelli fertlerin yaşadıkları problemlerin ortadan kaldırılması. Engelli ailelerinin bilinçlendirilmesi ve çeşitli faaliyetlerle engellilerin topluma entegrasyonunun sağlanması amaçlıyoruz.11 yıllık engellilik camiası içerisinde olmamızın getirdiği tecrübe ve birikimin sonucunda tüm engel guruplarına yönelik bütün gönüllü, destekçilerimiz, gerek yerel gerekse ulusal basın, üye ve yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte, çeşitli projeler üretip gerçekleştirerek yararlı hizmetlere imza atmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimizi belirtmek isterim. ”dedi.

Kaynak:Cizrem Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum