Cizreli çocukların futbol aşkı yer ve zaman dinlemiyor

Cizreli çocukların futbol aşkı yer ve zaman dinlemiyor
Her geçen artan nüfusu ve gelişimi ile bölgenin cazibe merkezi haline gelen Cizre’de çocukların futbol aşkına yer, zaman, mekan ve hava şartları da engel olamıyor.

Cizre’de 7’den 70’e herkesin futbolla uyuyup futbolla kalktığı Futbol Şehri Cizre’de çocuklar futbol oynamak için kar, kış demeden bu tutkularından vaz geçmiyor.

Birçok yerde gençler ve çocuklar yeşil çimlerin üzerinde futbol oynarken Cizreli çocuklar ise ya toprak saha da ya beton zeminde yada sokak arasında top oynayarak bu spor aktivitesinin heyecanını doyasıya yaşıyorlar.

whatsapp-image-2024-01-15-at-13-52-05-1.jpeg Özellikle sokak aralarında ve mahallelerdeki boş alanlarda top oynayan çocukların sakatlanma pahasına ortaya koydukları mücadele profesyonel sahalarda oynanan futbol maçını aratmıyor.

Cizre’de Yafes Mahallesinde ikamet eden çocuklar soğuk ve yağışlı havaya aldırış etmeden beton zeminde top oynamanın keyfini hem kendileri yaşadılar hem de çevredekileri bu zevki yaşattılar. Ceketlerini yol kenarındaki ağaca asıp, çantalarını ve yanlarındaki eşyaları da kale arkasına koyan çocuklar beton seminde yeşil sahaları aratmayan bir mücadele gösterdiler. Kimisinin roveşata’ya kalktığı kimisinin vole ile gol atmaya çalıştığı sokak arasındaki futbolda kalecilerde elbiselerinin yırtılması pahasına yapmış olduğu kurtarışlarla seyri güzel bir futbol maçı izlettiriyor.

whatsapp-image-2024-01-15-at-13-52-06.jpegCizre’nin hemen hemen her cadde ve sokağında oluşan bu renkli görüntüleri görmek ve çocukların yer, zaman ve mekan dinlemeden futbol oynamaları Cizrelilerin futbol aşkını bir kez daha herkese göstermiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.