Vali Atay, Şırnak'ın gururu milli boksörleri makamında ağırladı

Vali Atay, Şırnak'ın gururu milli boksörleri makamında ağırladı
Şırnak Valisi Cevdet Atay ,Avrupa Boks Şampiyonasına katılan Milli Boksörler Pınar Benek ve Nurselen Yalgettekin ile antrenörleri Rıdvan Budak'ı makamında ağırladı.

Şırnak Valisi Cevdet Atay, Hırvatistan'daki Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü olan Pınar Benek ile Karadağ'daki U22 Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Nurselen Yalgettekin'i makamında ağırladı.

whatsapp-image-2024-04-30-at-15-32-51-1.jpeg

Şırnaklı Milli Sporcular Pınar Benek ve Nurselen Yalgettekin, boks antrenörleri Rıdvan Budak ve Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar ile birlikte Şırnak Valisi Cevdet Atay'ı valilik makamında ziyaret etti.

Sporcuları ve antrenörlerini başarılarından dolayı tebrik eden Vali Atay, Milli Sporcuların Avrupa Şampiyonasında göstermiş oldukları performans ve elde ettikleri başarı sadece kendilerini değil tüm Türkiye'ye büyük bir onur ve mutluluk yaşattığını söyledi.

Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 57 kiloda Cizre Fen Lisesi öğrencisi ve Uludere'nin gururu Pınar Benek, Türkiye'yi temsil ederek çeyrek finale yükseldi. Bu aşamada Belaruslu rakibini ilk rauntta RSC (Referee Stops Contest) ile mağlup ederek yarı finale yükseldi. Ancak yarı finalde Yunan rakibine yenilerek Avrupa üçüncüsü oldu. Benek, Türkiye adına önemli bir başarı elde ederek dikkatleri üzerine çekti.

okulun-atil-alani-ringe-donusturuldu-2-ogrenci-avrupadan-madalyayla-dondu-74998f5.jpg

Diğer yandan, Karadağ'ın Budva kentinde düzenlenen U22 Avrupa Boks Şampiyonası'nda da Türkiye'yi temsil eden Nurselen Yalgettekin ise 48 kiloda gümüş madalya kazandı. Yalgettekin'in performansı, Türk boks camiasında büyük takdir topladı.

x720.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.