Şırnak'ın lezzetli “Tahini” Tescilendi

Şırnak'ın  lezzetli “Tahini” Tescilendi
Şırnak'ın Kumçatı Beldesi'nde yapılan "Dergul Tahini" Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün başvurusuyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

(Hureyllah Şan) Şırnak Merkeze Bağlı Kumçatı Beldesinde yerli ata tohumundan üretilen susamın, tarihi taş değirmenlerde öğütülmesiyle yapılan organik " Şırnak Dergul Tahini’ Dicle Kalkınma ajansın desteğiyle coğrafi işaret tescili aldı.

ekran-alintisif.png

Tarihi geçmişe sahip olan "ŞIRNAK DERGUL TAHİNİ" tadı, aroması ve lezzetiyle ün yapmış bu yöresel ürünümüzün tescillenmesi Şırnak için bir gurur kaynağımız daha oldu.

ekran-alintisi4.png

Şırnak İl Tarım Müdürlüğünde yöresel ürünlerin coğrafi işaret tescili çalışmalarında Koordinatörlük yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Mürşid Munis, “Yakın tarihte Dicle kalkınma ajansına DERGUL tahinin tescili için başvuruda bulunduk. Çok şükür ajansın desteğiyle “ DERGUL tahini”miz tescillendi. Yöremize ait diğer birçok ürünün tescil çalışmaları da devam etmektedir. Coğrafi işaret tescilli ürünlerinin ilimizin mutfak kültürünün tanınmasına, istihdam sağlamasına büyük katkılar sunacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dedi

ekran-alintisipg.png

Kaynak:cizremgazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.