Baklavayı tahtından edecek bir tatlı tarifi! İşte Yunan mutfağının en lezzetli tatlısına ait tarif

Baklavayı tahtından edecek bir tatlı tarifi! İşte Yunan mutfağının en lezzetli tatlısına ait tarif
Yunan mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan bu tatlı, baklavayı tahtından edecek lezzetiyle damakları şenlendirmeye geliyor

Yunan usulü tatlının yapımı oldukça kolaydır ancak sabır ve özen gerektiren bir tarif olduğunu belirtmekte fayda var. İşte bu enfes tatlıyı evinizde kolayca hazırlayabilmeniz için gerekli malzemeler ve adım adım tarif:

Yunan mutfağına özgü tatlılardan biri olan Yunan tatlısının tarifi, oldukça popüler bir lezzet haline gelmiştir. Türk ustaların baklavayı sahiplenmesi üzerine, Yunanlılar da alternatif bir tatlı tarifi geliştirmişlerdir. Baklava hamurunu kullanarak hazırlanan bu tatlı, oldukça kolay bir şekilde yapılabilir. Yasemin.com sitesinde yer alan içerikte, son dönemde en popüler tariflerden biri olan Yunan tatlısının tarifi detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Bu lezzetli tatlıyı evde denemek isteyenler için hazırlanan tarif, adım adım uygulanabilir ve oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilir. Yunan tatlısı tarifini deneyerek, sevdiklerinize keyifli bir tatlı ikramı yapabilirsiniz.

YUNAN TATLISI İÇİN MALZEMELER

5 adet baklavalık yufka
Çekilmiş ceviz içi
Sıvı yağ

Muhallebisi için;

1 su bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 avuç hindistan cevizi

Şerbeti için;

3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

YUNAN TATLISININ YAPILIŞI

Tatlıyı yapmaya öncelikle ocağa şerbetini koyarak başlayın. Su ve şekeri güzelce karıştırıp ocağa alın. Şerbet kaynayınca limon suyunu ekleyip soğuması için kenara alın.

Tezgaha baklava yufkasını alın ve üzerine güzelce sıvı yağ sürüp ceviz serpin daha sonra aşağıdan yukarıya doğru yufkayı büzün. Yufkaları iyice yağlanmış fırın tepsisine güzelce yerleştirin.

Bir tencerede muhallebiyi hazırlayın. Ardından yufkaların üzerine doğru sürün.

30 dakika boyunca 200 derece fırında pişirin.10 dakika dinlendirdikten sonra şerbeti üzerine dökün.

Havuç şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Kaynak:Haber Merkezi