Balkonda yetiştirmek çok kolay. Yetiştirmesi en kolay 4 bitki

Balkonda yetiştirmek çok kolay. Yetiştirmesi en kolay 4 bitki
Balkonda yetiştirmesi en kolay 4 bitki belli oldu. İşte o bitkiler

Balkonda bitki yetiştirmek, hem keyifli hem de oldukça kolay bir uğraştır. Eğer siz de balkonunuzu renklendirmek ve doğayla iç içe bir ortam yaratmak istiyorsanız, size en kolay yetiştirilebilecek 4 bitkiyi öneriyoruz.

1. Sardunya: Güneşi seven, dayanıklı ve renkli çiçekleriyle balkonunuzu süsleyecek harika bir seçenek olan sardunyayı kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Sulama konusunda da çok hassas olmayan bu bitki, bakımı kolay olduğu için tercih edilen bir balkon bitkisidir.

2. Nane: Taze nane yapraklarıyla yaz aylarında serin serin içeceklerinize lezzet katabilirsiniz. Nane, güneşi seven ve hızlıca büyüyen bir bitki olduğu için balkonda yetiştirmesi oldukça kolaydır. Ayrıca hoş kokusuyla da balkonunuza ferahlık katacaktır.

hq720.jpg

3. Fesleğen: Hem mis gibi kokusuyla hem de dekoratif yapısıyla balkonunuzu süsleyecek olan fesleğen, bol güneş ışığı alan bir ortamda kolaylıkla yetişir. Toprak bakımı ve sulama konusunda da fazla zorluk çıkarmayan fesleğen, evde yetiştirilebilecek en kolay bitkilerden biridir.

4. Saksı Gülü: Zarif ve göz alıcı çiçekleriyle balkonunuzu renklendirecek olan saksı gülü, güneşi seven bir bitki olmasının yanı sıra bakımı da oldukça kolaydır. Düzenli sulama ve zaman zaman gübrelenmesiyle uzun süre canlılığını koruyacak olan saksı gülü, balkonda yetiştirilmesi en kolay bitkilerden biridir.

Kaynak:Haber Merkezi