Bu araçlar artık trafiğe çıkamayacak; Bakanlık harekete geçti. Dikkat etmeniz gerekiyor

Bu araçlar artık trafiğe çıkamayacak; Bakanlık harekete geçti. Dikkat etmeniz gerekiyor
Yasa dışı çakar takan araçlarla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir düzenleme yapıldı ve bu araçlar artık trafiğe çıkamayacaklar

İçişleri Bakanlığı, yasa dışı çakar kullanımıyla ilgili önemli bir adım attı. Son 10 yılda hızla artan bu sorun, artık daha etkin bir şekilde ele alınacak. Yapılan düzenleme ile trafik denetimlerine katılan polis ekipleri, yasa dışı çakar kullanan araçları trafikten men edebilecek.

Yasa dışı çakar kullanımı, sadece trafik kurallarına uymamakla kalmıyor, aynı zamanda diğer sürücülerin ve yayaların güvenliğini de tehlikeye atıyor. Yapılan düzenleme ile birlikte trafik polislerinin yasa dışı çakar kullanan araçlara yönelik daha etkin bir mücadele vereceği ve bu tür araçların trafikten men edileceği açıkça belirtildi.

images.jpg

Usulsüz biçimde siren ve çakar taktıranlar yakalandıklarında bunları söktürmemeleri halinde araçları trafikten men edilecek. İş adamlarından, organize suç örgütü liderlerine varıncaya kadar binlerce kişinin usulsüz biçimde araçlarına çakar taktırdıklarını belirten yetkililer artık bu tür araçlara göz açtırmayacaklarını belirtiler.

Kaynak:Haber Merkezi