Bugüne kadar pilavı yanlış pişirmişiz lezzetli pilavın püf noktası! Kesinlikle deneyin

Bugüne kadar pilavı yanlış pişirmişiz lezzetli pilavın püf noktası! Kesinlikle deneyin
Tane tane pilav pişirmeyi herkes ister. Eğer pilav pişirirken lezzetli olmasını istiyorsanız bu mutfak sırlarına kulak verin

Pilav, Türk mutfağında en sevilen yemeklerden biri. Özellikle ana yemeklerin yanında iyi giden pilav ramazan ayında da sofraların baş tacı olacak bir yemek.

Pilav yaparken pilavın lezzetli olmasını sağlayan küçük bir mutfak sırrı var. Bu sırrı uygularsanız pilavınız daha lezzetli olacak.

PİLAVINIZDAKİ YAĞA DİKKAT

Pilav yaparken margarin yerine mutlaka tereyağı kullanın. Tereyağı pilavınızın çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

PİLAVIN SUYUNU İYİ AYARLAYIN

Pilavı pişirirken suyunu mutlaka iyi ayarlayın. Ve pilav yaparken aşağıdaki taktiği mutlaka uygulayın.

1 Tavuk budunu tencereye alın. İçerisine biraz hazır su ekleyerek budu kaynatın. Tavuk yeterince haşlandıktan sonra tavuk budunu bir tabak içerisine alın.

Suyun ise üzerini kapatın.

PİLAV PİŞİRME AŞAMASINDA KULLANIN

Pilavınızı pişirirken çeşme suyu yerine işte bu hazırladığınız suyu kullanın. Marketlerden alacağınız hazır tavuk suyu yerine bu suyu kullanırsanız pilavınız çok daha lezzetli olacak.

BUDU DA DEĞERLENDİRİN.

Pilav piştikten sonra tabak içerisinde beklettiğiniz budun etlerini tifterek pilavın üzerine serpiştirebilirsiniz.

KAPAĞI SÜREKLİ AÇMAYIN

Ayrıca bir çok aşçı uyarmaktadır. Pilav pişirirken sakın sürekli kapağı açmayın. Bu şekilde sürekli kapağı açmanız pilavınızın lapa olmasına neden olacaktır. Unutmayın lezzetli bir pilav yapmak sanıldığı kadar zor değildir.

Kaynak:Haber Merkezi