Çay demledikten sonra geri kalan demi çöpe atmayın; İşte çay posasıyla yapabilecekleriniz

Çay demledikten sonra geri kalan demi çöpe atmayın; İşte çay posasıyla yapabilecekleriniz
Çay demledikten sonra geri kalan demi çöpe atmayın; İşte çay posasıyla yapabilecekleriniz

Çay demledikten sonra geriye kalan çay posası genellikle çöpe atılan bir atık olarak görülür. Ancak, aslında çay posasının birçok faydalı kullanım alanı bulunmaktadır. Hem sağlık açısından hem de günlük hayatta pratik kullanımlarıyla çay posası oldukça değerlidir. İşte çay posasıyla yapabilecekleriniz.

Çay, göz damlalarını ve merhemlerini rafa kaldırtacak bir etkiye sahiptir. Göz kuruluğu, göz ağrısı, çapaklanma ve göz dinlendirmek için çay posası kullanılabilir. Kalan çayı tortusu ile birlikte pamuğa döküp gözlerinize koyun ve anın tadını çıkartın.

Ayak kokusundan muzdarip olanların imdadına çay yetişiyor. Su dolu bir kabın üzerine çaydanlıkta kalan çay posası dökülür ve ayaklar 10-15 dakika kadar bekletilir. Kökü kokuların yok olmasına şahit olacaksınız.

Balık, soğan, sarımsak gibi elde uzun süre koku bırakan yemeklerin yapılmasının ardından çay posası ile ellerin yıkanması, keskin kokunun geçmesine yardımcı olmaktadır.

Ağız ve dil yaralarının hemen geçmesi için çay ile gargara yapabilirsiniz.

Kesik, sinek ısırığı ve yanık yaralarının geçmesi için çay posası ile pansuman yapılarak yaranın iyileşmesi hızlandırılabilir.

Çayın koku hapsetme özelliği buzdolabında da işe yarıyor. Buzdolabında yemeklerden kaynaklı oluşan ağır kokuların geçmesi için çaydanlıkta kalan çay posasının kurutularak temiz bir kase ya da tabağa konularak buzdolabına yerleştirilmesi önerilir.

Vücudun ölü hücrelerden arınması ve doğal nem dengesini koruması için duşa girmeden önce çay posası peelingi yapılabilir.

Sonuç olarak, çay demledikten sonra çöpe atmak yerine çay posasını farklı alanlarda değerlendirebilirsiniz. Hem çevre dostu bir yaklaşım hem de pratik faydalarıyla çay posası, günlük hayatta atılacak bir malzeme olmaktan çıkarak değerli bir kaynak haline gelebilir.

maxresdefault-001.jpg

Kaynak: Ensonhaber.com

Kaynak:Haber Merkezi