Çay ocağındaki tavşan kanı çay meğer bu yöntemle hazırlanıyormuş. Asla paylaşmamışlardı

Çay ocağındaki tavşan kanı çay meğer bu yöntemle hazırlanıyormuş. Asla paylaşmamışlardı
Tavşan kanı çayının bu özel hazırlanma yöntemi, ona eşsiz bir lezzet ve kırmızımsı bir renk kazandırır. Bu nedenle, çay tutkunları arasında oldukça popülerdir.

Bugün sizlere çay ocağında sıkça tüketilen ve merak edilen bir konudan bahsetmek istiyoruz. Belki de adını duyduğunuz ancak nasıl hazırlandığına dair pek bilgi sahibi olmadığınız "tavşan kanı çay" konusuna değineceğiz.

EN İYİ ÇAY DEMLEME TEKNİKLERİ

Çay suyunu 10 saniye gibi kısa bir süre kaynatmanız yeterlidir. Uzun süre kaynamış suyla çay demlenmesi tavsiye edilmez. Kaynayan suyu ocaktan aldıktan sonra mümkünse 3-4 dakika bekletip öyle çayı demleyin. Kaynar haldeki suyla demlemek çayın aromasını bozar.

2960169.jpg

Çay demlenirken önce çay, ardından kaynamış suyun konulması sık yapılan hatadır. Çünkü bu sayede çay demlenmiş değil, haşlanmış oluyor. Önce kaynamış su demliğe dökülür, ardından da çay eklenirse böylece demleme işlemi gerçekleşmiş olur.

SUYU ÜSTTEN DÖKÜN

Çay demlerken bir diğer pratik nokta ise suyun demliğe eklenme şekli. Eğer suyu kenardan dökerseniz oksijenin kaybolmasına neden olabilirsiniz. Ancak suyu yukarıdan döktüğünüz zaman, kaybettiği oksijeni geri kazanır ve çayınız daha lezzetli bir hal alır.

PORSELEN YA DA CAM DEMLİK TERCİH EDİN

Çay yaprağına ve aromasını bırakma süresine göre sıcaklık ve bekleme değerlerinin yanı sıra demleme işleminin yapıldığı kap da önem taşır. Bazı bitkiler porselen bazıları cam bazıları da kendilerine özel üretilmiş çeşitli demliklerin kullanımı ile en lezzetli halini alır. Geleneksel Türk tipi çay demleme yönteminde metal yerine porselen ya da cam demlikler önerilir.

Kaynak:Haber Merkezi