Çayın içine 2-3 tane atın, o sorunlar geçiyor ve çay daha lezzetli oluyor

Çayın içine 2-3 tane atın, o sorunlar geçiyor ve çay daha lezzetli oluyor
Çay demlerken aklınızda bulunması gereken lezzet tüyosu

Çay demlemek, Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Ancak bazen çayın acı olması veya sindirim sorunlarına neden olması gibi problemlerle karşılaşabiliriz. Bu gibi durumlarda, çözüm oldukça basit olabilir. Çay demleme sürecine 2-3 adet karanfil eklemek, bu tür sorunları ortadan kaldırabilir ve aynı zamanda çayın lezzetini de arttırabilir.

Karanfilin çayın içerisindeki etkileri oldukça faydalıdır. Sindirim sistemini rahatlatıcı özelliği bulunan karanfil, çayın sindirim sorunlarına neden olma ihtimalini azaltır. Ayrıca karanfilin çayın acılığını giderici bir etkisi de vardır, böylece çay daha hoş bir tat profiline sahip olur.

Karanfilin çay demleme sürecine eklenmesi, sadece sağlık açısından faydalı olmakla kalmaz, aynı zamanda çayın lezzetini arttırır. Bu nedenle, çay keyfini arttırmak ve olası sindirim sorunlarını engellemek için birkaç karanfili demlik içerisine eklemek oldukça pratik bir çözüm olacaktır.

9k.jpg

ÇAY NASIL DEMLENİR?

Milli içeceklerimizden biri olan çayın yıllarca yanlış demlendiği ortaya çıktı. Sürekli demlenen çaylarda yapılan hatalar sağlığımızı tehdit ediyor. Uzmanlara göre lezzetli bir çay içmek için, ödüllü bir çay demleme taktiği olan "Önce su, sonra çay" yönteminin, çayı çok daha lezzetli yaptığı açıklandı.

Çay demlerken sıklıkla yapılan hatalardan biri de çayın hemen üstüne kaynamış suyun eklenmesidir. Eğer hemen çayın üstüne kaynamış suyu dökerseniz çay lezzetini kaybeder hem de direk haşlanmış olur.

Bu nedenle çay demlerken şu adımlar altın niteliğinde:

- İlk olarak çaydanlığın altına su koyun ve ocağa alın.

- Alt demlikteki suyu kaynamaya bırakın.

- Alt demlikteki su kaynadıktan sonra üstteki boş demliğin içine kaynamış sudan biraz dökün.

- Daha sonra yaklaşık 5 yemek kaşığı çayı üst demliğe sıcak suyun üzerine yavaşça dökün.

- Sonrasında alt demliğe tekrar soğuk su ekleyin ve tekrar ateşe koyun.

- Bu sırada üstteki çay yavaş yavaş demlenir ve istediğiniz kıvama gelir.

- Yaklaşık bir 10 dakika demlenmeye bıraktığınız takdirde tavşan kanı çayınız lezzetli bir şekilde servis edebilirsiniz.

Kaynak: haberturk.com

Kaynak:Haber Merkezi