Çayın tozu nasıl alınır? İşte çay ustalarının kullandığı o ödüllü yöntem

Çayın tozu nasıl alınır? İşte çay ustalarının kullandığı o ödüllü yöntem
Çayın tozunu bu yöntemle almanız mümkün olmaktadır

Çay demleme sanatı, çayın toz haline getirilmesiyle başlar. Çayın tozu alınırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. İşte çay ustalarının kullandığı o ödüllü yöntem:

Yıllardır doğru olarak bilinen çay demleme yönteminin aslında hatalı olduğunu biliyor muydunuz? Oldukça basit gibi görünen çay demleme aslında sanıldığından çok daha önemli. Günün her saatinde içilen ve oldukça vazgeçilmez lezzetler arasında bulunan çayın demleme yöntemlerinde de püf noktaları bulunuyor. Çay demlerken yapılan hatalar sağlığınızı tehdit ediyor. Hem sağlık açısından hem de lezzet açısından çay demlemenin nasıl yapılacağına ve püf noktalarına mutlaka dikkat edilmeli.

ÇAY RUTUBET ALIR

Çay demlerken yapılan bir diğer hata ise henüz çay suyu sıcakken üst demliğe çay koyulmasıdır.

Bu yöntemle çay rutubet alır ve henüz demlikteyken bayatlar.

ÇAYI DEMLEMİYOR HAŞLIYORUZ!

Çay demlerken genellikle çayın ardından kaynamış suyun ilave edilmesi sık sık yapılan hataların en başında yer alır. Bu şekilde çayı demlemiş değil, haşlamış oluyoruz. İlk önce kaynamış suyun demliğe dökülmesi ve ardından da çayın eklenmesi gerekir. Bu şekilde çayı doğru bir şekilde demlemiş oluyoruz. Kaynamış suyu ekledikten sonra üzerine çay eklersek bu doğru bir demleme yöntemi oluyor.

Elde edilen çay tozu, uygun saklama koşullarında muhafaza edilmelidir. Nemden uzak, karanlık ve serin bir ortam, çay tozunun tazeliğini ve aromasını korur.

kaynak: haberturk.com

Kaynak:Haber Merkezi