Daha lezzetli köfte yapılmasını sağlayan aşçılık sırrı hepsi böyle yapıyor

Daha lezzetli köfte yapılmasını sağlayan aşçılık sırrı hepsi böyle yapıyor
Köfte yaparken herkes çok lezzetli olmasını ister.. Ancak bazı kişiler bu sırrı bilmiyor.. İşte köfteyi daha lezzetli hale getiren püf nokta

Ramazan ayı geldi. Milyonlarca kişi oruç tutuyor. Akşam iftar sofralarında da çoğu zaman köfte bulunuyor. Pilav ve çorba yanına en iyi giden oldukça bereketli bir yemek türüdür köfte..

Köfte yaparken ise herkesin bilmesi gereken bazı püf noktalar var.

KIYMAYI İKİ KEZ ÇEKTİRİN

Çok sayıda aşçı köfte yaparken mutlaka kıymayı iki kez çektiriyor. Sizde kasaptan et alırken mutlaka kıymanızı iki kez çektirin. Biraz da yağlı olmasına sakın aldırış etmeyin. Kıymanın içerisindeki yağ pişecek köfte ya da yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

KÖFTE BOYUTLARINI İYİ AYARLAYIN

Köftenizin lokum gibi pişmesi için boyutlarını mutlaka iyi ayarlayın. Eğer köftenizin boyutlarını iyi ayarlamazsanız köftenizin içi diri kalacak ve pişmeyecektir.

Büyük ebatlardaki köfteleri pişirmekte zordur.

Köftenizin daha bereketli olması için mutlaka ama mutlaka küçük boyutlarda ve birbirine uyumlu şekiller vermeye çalışın. Kıymanızın içerisine ekleyeceğiniz malzemelerin taze olmasına dikkat edin. Tuz, Baharat gibi iç malzemeleri yapacağınız tarife uygun bir şekilde ayarlayın.

Mümkünse hazır köfte harçları yerine kendi harcınızı hazırlayın.

Köftenizin çok daha hızlı pişmesi için pişirme işlemini yapacağınız tavayı önceden ısıtmayı ihmal etmeyin. Bu bilgiler sayesinde sizler de çok lezzetli köfteler yapabileceksiniz.

Kaynak:Haber Merkezi