Elektrik faturasını ayda 100 TL daha düşük getiren tüyo! Deneyen faydasını görüyor

Elektrik faturasını ayda 100 TL daha düşük getiren tüyo! Deneyen faydasını görüyor
Son dönemde elektrik faturaları çok fazla yüksek gelmeye başladı. Uzmanlar faturayı en az 100 TL düşük getiren formülü verdi. Üstelik indirim sağlamakta mümkün oluyor faturalarda

Son 1 yıldır elektrik faturaları hiç olmadığı kadar yüksek gelmeye başladı. Bu durum vatandaşları tasarruf yöntemlerini araştırmaya itti. Vatandaşlar elektrik faturalarını düşürmenin yollarını ararken ilginç bir bilgi ortaya çıktı.

T24.com.tr sitesinde yayınlanan bir haberde elektrik faturalarını daha düşük getirecek formüle yer verildi. Uzmanlar elektrik faturalarının daha düşük gelmesi için uyarılarda bulundu. Uzmanlara göre; fırın, ütü, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi cihazları 22.00'den sonra kullanmak avantaj

EN UCUZ SAATLER

Uzmanlara göre en pahalı elektrik tüketimi akşam 17 ile 22.00 arasında gerçekleşiyor. En ucuz elektrik tüketimi ise 22.00 sonrasında.

Bu yüzden çok sayıda ev hanımı bulaşık ya da çamaşır yıkarken gece saatlerini kullanıyor.

Tarifeli sayaçlar sayesinde faturaları daha indirimli hale getirebilmek mümkün.

Ayrıca elektrik faturalarınızı düşürecek bazı formüller daha bulunuyor.

Gereksiz lambaları söndürün veya sayısını azaltın.

Tasarruf lambaları kullanmaya dikkat edin.

Tuvalet, balkon, banyo ve mutfak gibi yerlerde daha düşük voltajlı ampül tercih edin. Aparman boşluğu yada merdivenlerde mutlaka fotoselli lamba tercih edin. Sürekli yanan lambalar faturaların daha fazla kabarmasına yol açabilmektedir.

Çamaşır yıkarken makine yeteri kadar dolmadan makineyi çalıştırmayın. Aynı uyarı bulaşık makineleri için de geçerli.

Elektrik süpürgeleri yerine elle kullanılan gırgırları tercih edin.

Alışkanlık haline getirin ve günde 10 dakika gırgırla en çok kullandığınız yerleri temizleyin. Böylelikle elektrik süpürgesi kullanacağınız zaman daha az enerji harcamış olacaksınız.

100 TL İNDİRİM MÜMKÜN

Uygulayacağınız bu tasarruf yöntemleriyle en az 100 ile 150 TL arası bir indirimli fatura getirebilmek mümkün görünüyor.

Kaynak:Haber Merkezi